De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo los je de bootloopproblemen van de Nexus 6P op

Thomas Haenen
24 juli 2017, 15:10
2 min leestijd
Zo los je de bootloopproblemen van de Nexus 6P op

Grote groepen Huawei Nexus 6P-gebruikers ervaren sinds vorig jaar problemen met hun toestel, waarbij het eindeloos herstart. Slimme hobbyisten hebben nu een onofficiële oplossing gebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Nexus 6P bootloop oplossing ontdekt

Volgens de consumenten zit hun toestel plotseling en onverklaarbaar in een ‘bootloop’, een eindeloze cyclus van opnieuw opstarten waarmee de 6P in feite onbruikbaar is. De Nexus 6P is alweer bijna twee jaar oud en valt hierdoor buiten de fabrieksgarantie. Consumenten die vorig jaar getroffen werden door problemen met hun toestel konden niet bij Huawei of Google terecht voor een gratis reparatie of andere oplossing.

Op het XDA Developers-forum hebben gebruikers daarom zelf een oplossing gebouwd. Getroffen gebruikers kunnen deze zelf installeren om hun Nexus 6P weer te gebruiken. Dat vereist wel enige technische kennis. Je moet een aangepaste versie van de Nexus 6P-software voor je computer downloaden, en die inclusief de juiste drivers via het opdrachtprompt op je computer naar het toestel flashen.

nexus 6p-accuproblemen

Let wel: het installatieproces is op eigen risico. Gaat het verkeerd, dan is je telefoon mogelijk onbruikbaar. Dat zal voor de meeste gebruikers geen ramp zijn, want een toestel dat vast zit in een bootloop is in feite ook al onbruikbaar. De volledige instructies en installatiebestanden zijn te vinden via deze link.

Verminderde prestaties

Google en Huawei zelf hebben nooit een verklaring vrijgegeven voor het probleem. Gespeculeerd wordt dat de chipset de boosdoener is. De A53-cores in de Snapdragon 810-chip zouden defect zijn. Dat lijkt te worden bevestigd door de bovenstaande oplossing. Na het installeren worden deze cores namelijk uitgeschakeld. Het probleem is daarmee opgelost, al zorgt het er wel voor dat apps en andere processen minder snel en soepel lopen.

Nu is het de vraag of de ontwikkelaars ook een probleem vinden voor de accuproblemen van de Nexus 6P. Boze gebruikers zijn eerder dit jaar een rechtszaak tegen Google en Huawei gestart om deze problemen aangepakt te krijgen. Volgens de gebruikers valt bij sommige toestellen de accu spontaan en regelmatig uit. Ook daar hebben Google en Huawei nog niet op gereageerd.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu