‘Eerste foto’s Huawei Nexus-toestel duiken op’

Wouter Nijsen
24 augustus 2015, 12:11
1 min leestijd
‘Eerste foto’s Huawei Nexus-toestel duiken op’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Huawei later dit jaar met een Nexus-toestel komt. Van de smartphone, genaamd Nexus 6P, zouden  foto’s zijn opgedoken, die het uiterlijk van het toestel tonen.  

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Huawei Nexus foto’s

Al langere tijd gaan er geruchten dat er dit jaar niet één, maar twee nieuwe Nexus-toestellen worden uitgebracht. Een daarvan zou de Nexus 5 (2015)  van LG zijn, maar ook wordt gesproken over een grotere smartphone die door Huawei wordt ontwikkeld. Van dit toestel zijn nu de eerste foto`s opgedoken, waar eerder al onofficiële renders verschenen. De beelden zijn afkomstig van de bekende Twitteraar  OnLeaks, die eerder al informatie vrijgaf van de nog onaangekondigde Nexus-toestellen.

Op de achterkant van de smartphone, waar zowel het Nexus- als Huawei-logo te zien is, springt vooral de ronde vingerafdrukscanner in het oog. Ook opvallend is de camera, die – net als bij de Huawei P8 – samen met de led-flitser in een glazen paneel aan de bovenkant is geplaatst. Op de voorkant zijn de speakers en frontcamera te vinden. Ook wijzen  de foto’s erop dat de Nexus-telefoon een metalen behuizing krijgt.

Meer over de Nexus van Huawei

De Nexus-smartphone valt voornamelijk op vanwege het grote scherm, dat waarschijnlijk 5,7 inch meet  en een QHD-resolutie heeft. Verder is de verwachting dat het toestel  over een Snapdragon 820-chip, 3GB of 4GB aan werkgeheugen, een usb-c-poort en 3500 mAh-accu beschikt.

Als gezegd moet er dit jaar ook een nieuwe Nexus 5 verschijnen. Deze wordt hoogstwaarschijnlijk weer door LG gemaakt en zou van  een Snapdragon 808-chip en 2700 mAh-accu zijn voorzien.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Onleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu