‘Deze specs krijgt de Nexus-smartphone van Huawei’
Wouter Nijsen

De eerste specificaties van een Nexus-toestel gemaakt door Huawei zijn naar verluidt gelekt. Het toestel zou een 5,7 inch-scherm en Snapdragon 810-processor krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei Nexus-smartphone

De Chinese analyst Jiutang Pan  meldt dat de volgende Nexus-smartphone, die waarschijnlijk door Huawei wordt gemaakt, een 5,7 inch-scherm krijgt. Dat is een slagje kleiner dan de Nexus 6, die een 6 inch-scherm heeft. Het display zou daarnaast een qhd-resolutie hebben.

Pan, die zich specialiseert in de  Chinese elektronicamarkt, zegt verder dat het nieuwe Nexus-toestel aangestuurd zal worden door een Snapdragon 810-processor. Ook dat is een lichte verandering ten opzichte van de Nexus 6, die het met een Snapdragon 805-chip doet.

Huawei Nexus-smartphone

De keuze voor Snapdragon 810 zou enigszins opvallend zijn, omdat de chipset de afgelopen maanden regelmatig negatief in het nieuws kwam. Zo zou de chip te warm worden, wat er mede voor zorgde dat Samsung ervoor koos om in de  Galaxy S6  een eigen Exynos-processor te implementeren.

De overhittingsproblemen van Snapdragon 810 werden een tijdje later overigens weer ontkracht door LG. Ook kiest Huawei er vaak voor haar toestellen van eigen chipsets te voorzien, zoals het bedrijf dat deed met de Huawei P8 en Ascend P7.

Er gaan al langer geruchten dat Google een samenwerking aangaat met Huawei  om een Nexus-smartphone te ontwikkelen. Zo zou Google al langer geïnteresseerd zijn om met een Chinese smartphonefabrikant samen te werken, om zo een grotere speler op de Chinese markt te worden. Googles Sundar Pichai gaf op het MWC aan dat het bedrijf hier daadwerkelijk plannen voor heeft. Een samenwerking met Huawei zou daarom niet zo eens zo onlogisch zijn.

Het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.