Midrange Huawei Nova krijgt Android 7.0 en nieuwe EmotionUI

Thomas Haenen
3 april 2017, 15:14
2 min leestijd
Midrange Huawei Nova krijgt Android 7.0 en nieuwe EmotionUI

Huawei is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Nova. De midrange-smartphone van vorig jaar wordt daarmee van verschillende nieuwe functies voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Nova Android 7.0 update

Verschillende gebruikers geven aan dat zij de Huawei Nova Android 7.0 update kunnen downloaden. Huawei lijkt de update sinds dit weekend in Nederland uit te rollen. Je krijgt automatisch een melding zodra deze beschikbaar is, maar eventueel kun je handmatig controleren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Omdat de update enkele honderden MB’s groot is, valt het aan te raden deze enkel te downloaden via wifi. Zo voorkom je dat je databundel als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Huawei Nova Android 7.0 update

Na het installeren is je Huawei Nova niet alleen van Android 7.0 Nougat voorzien, maar ook van EmotionUI 5.0. Huawei’s Android-interface heeft een grondige make-over gekregen en is onder andere voor het eerst van een app-drawer voorzien. Snelkoppelingen worden dan niet meer standaard om je homescreen geplaatst, maar in het overzicht.

De Nova is daarnaast voorzien van een blauwlichtfilter, die het scherm ‘s nachts minder fel maakt. Ook zijn er verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen.

Android 7.0 introduceert bovendien een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld kunt brengen. Ook heeft Google de notificaties aangepast, waardoor bijvoorbeeld meerdere binnenkomende berichten van dezelfde app gegroepeerd worden.

Meer over de Huawei Nova

De Huawei Nova is een midrange-smartphone die sinds eind 2016 in Nederland verkrijgbaar is. Het toestel biedt onder andere een 5 inch-scherm, een krachtige processor met 8 cores en 3GB werkgeheugen. Achterop zit een 12 megapixel-camera en een vingerafdrukscanner, voorop is een 8 megapixel-camera te vinden. Het toestel werd gelanceerd met Android 6.0 Marshmallow en EmotionUI 4.1. Hoewel de adviesprijs 399 euro was, is het toestel inmiddels bijna honderd euro in prijs gezakt.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0-update

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nova
Huawei Nova

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu