‘Huawei nummer 3 op Nederlandse smartphonemarkt geworden’

Gijs Ettes
4 oktober 2013, 16:45
1 min leestijd
‘Huawei nummer 3 op Nederlandse smartphonemarkt geworden’
huawei

Huawei is na Apple en Samsung in Nederland nu de grootste smartphonefabrikant wat betreft verkoopcijfers, zo meldt de fabrikant zelf. Het van origine Chinese merkt maakt dus een rappe opmars. AndroidPlanet schreef al eerder dat Chinese smartphones een steeds grotere rol van betekenis gaan betekenen op de wereldwijde smartphonemarkt.

Lees verder na de advertentie.

Robert de Graaf, topman van Huawei Technologies Benelux is logischerwijs tevreden met de resultaten: “De top 3 is vanaf het begin ons streven geweest, dat we deze plek zo snel hebben kunnen bereiken is natuurlijk geweldig. Uiteraard is het een momentopname, maar het betekent dat we met goede smartphones voor een goede prijs langzaam maar zeker Nederland aan het veroveren zijn. Belangrijk onderdeel van ons succes is de in juni geïntroduceerde Ascend P6.”

Huawei kondigde onlangs ook de Huawei Ascend G700 en Huawei Ascend W2 aan, een Windows Phone 8-toestel. De G700 is een interessante Android-telefoon met dualsim-ondersteuning, een 5 inch-scherm (720x 1280 pixels), 1,2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Hij gaat daarnaast voor 269 euro over de toonbank, waarbij je kunt kiezen uit een witte of zwarte versie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu