Huawei doet Honor 3X uit de doeken; goedkope octa-core-smartphone

Gijs Ettes
16 december 2013, 16:07
1 min leestijd
Huawei doet Honor 3X uit de doeken; goedkope octa-core-smartphone
Huawei Honor 3X

‘No guts, no glory’ moet Huawei hebben gedacht. Vandaag heeft de elektronicafabrikant uit Taiwan de Honor 3X onthuld; de eerste octacore-smartphone van het bedrijf met een prijskaartje van omgerekend slechts 203 euro. Of en wanneer het toestel naar Nederland en België komt is onbekend, evenals welke naam de Honor 3X krijgt wanneer de telefoon hier verschijnt.

Wel is duidelijk wat we qua specificaties mogen verwachten van het nieuwe Huawei-toestel. De Honor 3X is voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een 1,7GHz-octacore-processor. Deze Mediatek MT6592 beschikt over acht Cortex A7-kernen die tegelijkertijd berekeningen kunnen uitvoeren en in benchmarks ongeveer dezelfde resultaten behalen als een Snapdragon 600-SoC.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Honor 3X: betaalbare topper

Daarnaast beschikt de Honor 3X over 2GB aan werkgeheugen, een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en eentje met 5 megapixel aan de voorzijde. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en het toestel kent dualsim-ondersteuning, al kan één van de simkaartlades alleen overweg met Chinese netwerken.

Huawei Honor C

De Honor 3X ziet er qua design wat gewoontjes uit, maar lijkt ondanks zijn grote 5,5 inch-scherm toch bijzonder dun. Over de precieze afmetingen en het gewicht van de phablet heeft Huawei nog geen uitspraken gedaan. Of het toestel een update naar een nieuwere versie van Android krijgt, is evenmin bekend. Bij de verschijning draait de Honor X op Android 4.2 (Jelly Bean).

Naast de Honor X onthulde Huawei vandaag ook de Honor 3C: een nóg goedkopere dualsim-smartphone met een 5 inch-scherm (720p), 1,2GHz-quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.2. De smartphone verschijnt in twee varianten met 1GB of 2GB aan werkgeheugen, die omgerekend 94 en 116 euro kosten.

Lees meer over Huawei

Categorie: Fabrikanten
Merk: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's