Huawei opent met de Vision aanval op de Android-top

Wouter Nijsen
27 mei 2011, 21:00
1 min leestijd
Huawei opent met de Vision aanval op de Android-top
Huawei-logo

Fabrikant Huawei kennen we vooral van een serie betaalbare Android-telefoons waaronder ook operator-branded toestellen zoals de Vodafone Smart en de Vodafone 845. Ook is Huawei met de Ideos S7 actief op de Android-tabletmarkt. Met hun nieuwste creatie heeft de Chinese fabrikant zijn pijlen gericht op de Android-top. De Huawei Vision moet het ondermeer Android-telefoons als de Samsung Galaxy S II, LG Optimus 2X en de HTC Sensation moeilijk gaan maken.

De Huawei Vision is nog slechts een prototype, maar zal ondermeer de beschikking krijgen over een 3,7-inch touchscreen, dual-core processor en twee camera’s. Bij de marktintroductie zal de Vision Android 2.3 aan boord hebben maar Huawei heeft al laten weten dat een update naar Ice Cream Sandwich aan het einde van dit jaar tot de mogelijkheden zal behoren. Huawei voorziet de Vision van een eigen 3D-interface die naar eigen zeggen een stuk praktischer zal zijn dan HTC Sense, waarin vooral eye-candy de hoofdrol speelt. Een gewaagde uitspraak van Huawei maar het geeft in ieder geval wel aan dat ze klaar zijn voor de strijd.

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Vision zal in de tweede helft van dit jaar op de markt komen voor een prijs die tussen de €400 en €500 zal liggen. Naast een versie onder eigen merknaam zullen er ook operator-branded varianten van de Huawei Vision verschijnen. Naast de Vision heeft Huawei overigens ook plannen voor een operator-branded Android-tablet. Details over dit Android-device ontbreken echter dus daar is het wachten op het eerste informatielek.

Huawei kan met de Vision wel de aanval willen openen op de Android-toppers van HTC en co, maar zal eerst de consument moeten overtuigen. Een scherpe prijs alleen zal niet genoeg zijn om verstokte merkfans te verleiden een Huawei Android-telefoon te kopen. daar is ook een goede service en stabiel update-programma voor nodig.

The Inquirer via Ubergizmo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu