Android Oreo-update voor Huawei P10 eind februari beschikbaar

Wouter Nijsen
9 januari 2018, 15:36
2 min leestijd
Exclusief
Android Oreo-update voor Huawei P10 eind februari beschikbaar

De Huawei P10 en P10 Plus krijgen relatief snel een update naar Android 8.0 (Oreo). De Chinese fabrikant is begonnen met een bètaprogramma voor de toestellen, maar rolt de definitieve versie vanaf eind februari uit.

Huawei P10 Android Oreo-bèta

Helaas is de testversie voorlopig alleen in Roemenië beschikbaar. Een woordvoerder van Huawei Nederland kon op dit moment niet bevestigen of de bèta ook naar Nederland komt. Wel bevestigt het bedrijf aan Android Planet dat de definitieve Android Oreo-update vanaf eind februari wordt uitgerold.

huawei p10 android oreo

Huawei bracht Android 8.0 eerder uit voor de Mate 9, terwijl de Mate 10 Pro standaard op de nieuwste versie draait. Oreo brengt onder meer een picture-in-picture-modus, autofill, verbeterde meldingen en notificatiebolletjes bij app-icoontjes. Verder voert Huawei verschillende verbeteringen door in EMUI, de Android-skin van het bedrijf.

Of en wanneer de goedkopere Huawei P10 Lite naar Android 8.0 wordt bijgewerkt, is onduidelijk. Het lijkt aannemelijk dat de update er sowieso komt, want de Huawei P9 Lite werd vorig jaar ook van Android Nougat voorzien. Huawei heeft echter niets over de P10 Lite laten weten.

Meer over de Huawei P10

De Huawei P10 werd begin 2017 uitgebracht en is het betaalbare vlaggenschip van het bedrijf. Het toestel beschikt over een fraai 5,1 inch-scherm, vlotte octacore-processor, 4GB RAM, 32GB aan opslagruimte en een dubbele camera (12 + 20 megapixel). Het toestel draait nu nog op Android 7.0 (Nougat) Verder is de telefoon voorzien van een 3200 mAh-accu en een 8 megapixel-frontcamera.

Binnenkort wordt de P10 opgevolgd door de Huawei P11. Dit toestel heeft waarschijnlijk snellere hardware en betere camera’s, voor een relatief lage adviesprijs. De onthulling vindt waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress (26 februari – maart 2018) plaats. Kun je niet wachten op de P11, dan is zijn voorganger nog steeds de moeite waard. De telefoon haal je tegenwoordig voor ongeveer 450 euro in huis.

Huawei P10

Huawei P10 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 249,-

Bekijken

Los refurbished

€ 149,99

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu