Dit is er nieuw in de Android 8.0-update voor de Huawei P10

Met de Huawei P10 Android 8.0-update in aantocht kunnen gebruikers binnenkort op een hoop nieuwe features rekenen. Een uitgelekt changelog licht een tipje van de sluier op.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei P10 Android Oreo-update changelog

Vanaf eind februari is de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) beschikbaar voor de Huawei P10, zo konden we vorige week al melden. Om die update gereed te maken, heeft Huawei echter nu al een voorlopige versie vrijgegeven in Roemenië. Zo kan het bedrijf de nieuwe software testen onder een select groepje gebruikers.

Deze voorlopige versie biedt tevens een eerste blik op wat er allemaal nieuw is aan de update. Zo voegt Huawei onder andere een zwevend navigatiedock toe. Deze knoppenbalk zweeft boven elke app, en biedt snelkoppelingen naar veelgebruikte applicaties. De Contacten- en Mail-app laten je nu ook contactgegevens met LinkedIn synchroniseren.

Verder beschikt de Gallerij-app nu automatisch over een prullenbak. Als je foto’s verwijderd, worden die eerst dertig dagen daar bewaard. Zo gooi je niet meer plotseling al je foto’s weg. Ook kun je nu met twee bluetooth-apparaten tegelijk verbinden. Huawei zegt daarnaast de snelheid van de P10 aanzienlijk verbeterd te hebben. Het volledige overzicht van nieuwe features vind je in de afbeelding rechts.

Nieuwe Google-features

Naast Huawei voegt ook Google enkele features toe met Android 8.0. Zo is er nu een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Met notificatiekanalen filter je welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Ook wordt het accuverbruik van apps aan banden gelegd met achtergrondlimieten.

De Huawei P10 en P10 Plus zijn de eerste Huawei-smartphones die een update naar Android 8.0 ontvangen. Daarnaast is de software nog in ontwikkeling voor een handjevol andere toestellen, waaronder de Huawei Mate 9 en de Huawei P10 Lite. Wanneer deze updates precies verschijnen, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.