Voorlopige Android Pie-update voor Huawei P10, Mate 9 al beschikbaar

Thomas Haenen
2 januari 2019, 11:45
2 min leestijd
Voorlopige Android Pie-update voor Huawei P10, Mate 9 al beschikbaar

Bezitters van de Huawei P10 en Mate 9 hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten op de Android Pie-update. Een voorlopige versie van de software is al beschikbaar voor een klein groepje testers.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 Android Pie-bèta beschikbaar

Gebruikers die zich willen aanmelden voor de Huawei P10 Android Pie-bèta moeten een installatiebestand downloaden via de site van de fabrikant. Stem je vervolgens in met de voorwaarden, dan krijg je van Huawei bericht zodra de voorlopige update beschikbaar is. Die kun je via de app downloaden en proberen. Ook bezitters van de Huawei Mate 9 en Honor 9 kunnen zich aanmelden voor de bèta.

Let op: het gaat om voorlopige software, dus de kans is groot dat je tegen problemen aanloopt. Maak voor het installeren een back-up van je oude bestanden, en houd er rekening mee dat apps soms crashen. Heb je liever wat meer zekerheid, dan kun je beter nog even wachten op de definitieve update. Dat Huawei een bèta vrijgeeft, suggereert dat de volledige versie binnen enkele weken voor iedereen beschikbaar is.

Huawei Mate 9 Android 8.0-update

Huawei zet inmiddels aardig vaart achter zijn Android Pie-updates. Het bedrijf bracht eind december al nieuwe software uit voor de P20 en P20 Pro, met enkele dagen later de Mate 10 Pro. Daarmee loopt Huawei voor op grote rivaal Samsung, dat tot nu toe alleen de Galaxy S9 en S9 Plus van een update heeft voorzien.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Daarnaast heeft Huawei zelf enkele nieuwe functies toegevoegd. De interface heeft een aangepast, opgefrist ontwerp, er is een wachtwoordbeheer-app toegevoegd en de Huawei Share-app is vernieuwd. Ook starten apps sneller op en ze draaien soepeler.

Lees meer nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 9
Honor 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu