De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Huawei P10, voorzien van EmotionUI 5.1’

Thomas Haenen
23 februari 2017, 10:17
2 min leestijd
‘Dit is de Huawei P10, voorzien van EmotionUI 5.1’

Zondag wordt de smartphone officieel onthuld, maar vannacht zijn de eerste duidelijke beelden van de Huawei P10 al online verschenen. Huawei zelf liet weten dat de smartphone voorzien wordt van EmotionUI 5.1.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 foto

De Huawei P10 lijkt verrassend veel op zijn voorganger, zo blijkt uit een foto die vannacht gedeed werd door telecominsider Evan Blass. Het toestel heeft grote gelijkenissen met de Huawei P9, vooral achterop. Net als op het vorige model zien we een dubbele lens in een balk bovenaan de achterkant. Daarnaast zijn een dubbele led-flitser en het Leica-logo te zien.

Huawei P10 foto

Toch zijn er ook aanzienlijke verschillen. Zo kiest Huawei er voor het eerst voor de vingerafdrukscanner niet achterop het toestel te plaatsen, maar in een homeknop onder het scherm aan de voorkant. Daarmee gaat Huawei tegen de trend in. Grote concurrenten LG en Samsung voorzien hun smartphones van een voorkantvullend scherm waardoor er geen ruimte over blijft voor knoppen. De Huawei P10 lijkt daarentegen juist relatief grote randen te hebben rond het scherm.

Het toestel wordt aanstaande zondag officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Daar presenteren verschillende fabrikanten hun belangrijkste nieuwe smartphones voor de komende maanden. Huawei’s persconferentie start om 14:00. Daar zal de fabrikant niet alleen de Huawei P10, maar ook een Huawei P10 Plus met gebogen scherm presenteren. Ook de Huawei Watch 2 met Android Wear 2.0 staat op de planning.

EmotionUI 5.1

EmotionUI 5.1

Het bedrijf gaf vannacht bovendien een eerste teaser vrij voor EmotionUI 5.1, de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface. De naam suggereert dat het slechts om een kleine update gaat ten opzichte van versie 5.0, de versie die eind vorig jaar lanceerde met de Huawei Mate 9. Wat er voor nieuwe features op de planning staan is nog onbekend. Met EmotionUI 5.0 voerde Huawei forse aanpassingen door aan zijn interface, waardoor deze een stuk dichter bij stock Android zit.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu