Huawei P10 foto’s tonen groene, blauwe en gouden variant

Na de Huawei P10 Plus hebben we ook de eerste duidelijke foto’s van de Huawei P10. Daarop is het toestel in het blauw, goud en groen te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei P10 foto’s

Huawei P10 details lijken in rap tempo uit te lekken. Hoewel het toestel pas eind deze maand officieel onthuld wordt, zijn in de voorbije week vrijwel alle details op straat komen te liggen. Nu zijn er ook duidelijke, vermoedelijk zelfs officiele foto’s van het toestel online verschenen. Die werden gedeeld door Evan Blass, de doorgaans betrouwbare telecominsider.

De foto’s tonen het toestel in drie kleuren: blauw, goud en groen. Die komen overeen met een teaser die eerder deze week uitlekte. Dat biedt definitieve zekerheid dat de Huawei P10 in verschillende frisse kleuren gaat verschijnen. Het is een opmerkelijke stap: Huawei’s smartphones waren in het verleden eigenlijk alleen in het zilver, zwart of goud te koop. De Huawei P10 kleuren zijn een stuk opvallender.

Huawei P10 foto's

Het design biedt verder weinig verrassingen en toont grote gelijkenissen met de Huawei P9 van vorig jaar. Zo zien we een metalen behuizing met een dubbele camera achterop. De vingerafdrukscanner, die voorheen altijd achterop zat bij Huawei, is naar de voorkant verplaatst. De Huawei P10 heeft relatief grote schermranden, terwijl de Samsung Galaxy S8 en LG G6 juist minimale randen zouden hebben.

Huawei’s stemgestuurde assistent

Eén van de features waarmee Huawei zich mogelijk wil onderscheiden is stemherkenning. Het bedrijf werkt aan een stemgestuurde assistent, zo meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Deze moet een alternatief bieden voor Siri en Amazon’s Alexa. De stemassistent spreekt vooralsnog alleen Chinees en moet ervoor zorgen dat het bedrijf zich kan onderscheiden op zijn thuismarkt. Er zijn dan ook geen plannen om de assistent in het Westen aan te bieden.

De Huawei P10 wordt op zondag 26 februari officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Ook de Huawei P10 Plus, een variant met groter en gebogen scherm, zal daar gepresenteerd worden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.