De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom niet elke Huawei P10 even snel is: Huawei verklaart

Thomas Haenen
21 april 2017, 13:37
1 min leestijd
Waarom niet elke Huawei P10 even snel is: Huawei verklaart

Uit enkele tests is gebleken dat de prestaties van de Huawei P10 flink kunnen verschillen van toestel tot toestel. De fabrikant heeft nu een verklaring gegeven waar dat aan kan liggen.

Lees verder na de advertentie.

Snelheid Huawei P10 geheugen bepalend voor prestaties

Er zitten flinke onderlinge verschillen in de snelheid van de de opslagruimte van de Huawei P10, zo blijkt uit tests van AndroBench. Waar het geheugen op sommige toestellen een maximale leessnelheid van 250MB per seconde behaalde, kan het op andere smartphones oplopen tot wel 750MB per seconde. De geheugensnelheid bepaalt onder andere hoe snel bestanden gedeeld kunnen worden en hoe snel apps opstarten.

Huawei P10 geheugen

Later kwam naar buiten dat Huawei verschillende types opslag gebruikt voor de P10. In Chinese toestellen wordt voornamelijk flashgeheugen van het eMMC 5.1-type gebruikt, terwijl de internationale variant voornamelijk chips met UFS 2.0 bevat. Dat is een stukje moderner en dus ook sneller.

Huawei’s verklaring

Huawei’s CEO Richard Yu heeft nu verduidelijkt wat de oorzaak van de verschillende onderdelen is. Volgens de topman heerst er op dit moment een flink tekort in de beschikbaarheid van bepaalde types flashgeheugen. Omdat Huawei hoopt tientallen miljoen exemplaren van de P10 te verkopen, was het niet mogelijk alle exemplaren van dezelfde onderdelen te voorzien. Zolang het tekort heerst, blijft Huawei beide types geheugen gebruiken.

Het grote nadeel is dat aan de buitenkant niet te zien is welk type geheugen er in jouw toestel zit. Pas als je zelf aan de slag gaat met de P10 en een benchmark uitvoert, weet je wat de snelheid is. In Nederland hoef je je overigens waarschijnlijk weinig zorgen te maken: buiten China wordt voornamelijk de UFS 2.0-versie geleverd.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu