De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 8.0 (Oreo) rolt uit naar Huawei P10 Lite

Michel van 't Klaphek
20 juli 2018, 19:02
1 min leestijd
Android 8.0 (Oreo) rolt uit naar Huawei P10 Lite

Ietsjes later dan verwacht rolt de Android 8.0-update nu ook uit voor de Huawei P10 Lite. De software komt gefaseerd uit en brengt diverse verbeteringen met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Huawei P10 Lite Android 8.0-update van start

Huawei heeft zich hierdoor niet helemaal aan zijn woord gehouden. In april bevestigde een woordvoerder namelijk dat het toestel eind juni al bijgewerkt zou worden. De update rolt in fases uit, waardoor het ongeveer een week kan duren voordat jouw toestel de nieuwe software ontvangt.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra je de update binnen kunt halen. Ben je ongeduldig? Controleer dan via ‘Instellingen > Telefooninfo > Software-update’ of de nieuwste versie al klaarstaat voor jouw toestel. Maak voor alle zekerheid eerst een back-up van belangrijke gegevens, voordat je de update installeert.

Huawei P20-naam

De update is goed nieuws voor P10 Lite-bezitters, omdat het in eerste instantie leek dat het toestel bleef steken op Android 7 Nougat. Een Huawei-medewerker had op het officiële forum namelijk aan een klant laten weten dat de smartphone geen Oreo-update zou ontvangen. Nadat Android Planet contact zocht met de fabrikant, bleek het om een misverstand te gaan.

Verbeteringen in Android Oreo

Android 8.0 krikt niet alleen het beveiligingsniveau omhoog, maar voegt ook fijne features toe. Een handige functie is bijvoorbeeld Autofill, waarmee gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch binnen apps worden ingevoerd. Daarnaast worden voortaan notificatiestipjes bij app-iconen getoond wanneer je een ongelezen melding hebt.

Verder kun je dankzij notificatiekanalen meldingen beter filteren, en het kaf van het koren scheiden. Tot slot legt Android Oreo de focus op productiviteit door de toevoeging van picture-in-picture-modus. Hiermee kun je in een klein venster video’s blijven kijken terwijl je doorwerkt in andere apps. Lees er alles over in onze Android 8.0 review.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10 Lite
Huawei P10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu