Huawei P10 Lite vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar

De Huawei P10 Lite is vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar. Het goedkopere alternatief voor Huawei’s vlaggenschip biedt hetzelfde metalen design, maar dan voor honderden euro’s minder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei P10 Lite releasedatum

Je kunt de Huawei P10 Lite vanaf 24 maart vinden bij Media Markt, zo heeft de fabrikant vandaag aangekondigd. Andere webwinkels volgens iets later. Daarmee ligt het toestel tegelijkertijd met zijn grote broer in de winkels: de Huawei P10 is ook vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar. De krachtigere Huawei P10 Plus volgt enkele weken later.

huawei p10 liteDaar waar de Huawei P10 eind vorige maand volop in de spotlights werd gezet tijdens een grootse onthulling in Barcelona, heeft de P10 Lite tot nu toe weinig aandacht gehad. Het toestel is al een tijdje te vinden bij enkele webwinkels Huawei bevestigde vandaag pas het bestaan van de smartphone. De P10 Lite adviesprijs bedraagt 349 euro, waarbij je de keuze hebt uit een zwarte, witte of gouden variant.

Meer over de Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite heeft hetzelfde design als de P10, met een platte metalen achterkant. Deze dunne smartphone moet prettig in de hand liggen door de gebogen hoeken. Achterop is een vingerafdrukscanner te vinden. Het toestel is bovendien voorzien van de nieuwste versie van Android, met de EmotionUI-interface van Huawei. Je kunt hieronder de belangrijkste P10 Lite-specificaties vinden.

  • 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met EmotionUI 5.1
  • Kirin 655-chip met 4GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
Huawei P10 Lite
8,0
Welke Huawei P10 Lite wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?

Huawei heeft inmiddels een vrij breed assortiment aan middenklassers, smartphones met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Naast de P10 Lite kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de onlangs verschenen P8 Lite (2017). Die is zo’n 100 euro goedkoper, maar ook een stukje minder kracht. Ook de Honor 6X en de Huawei Nova bieden ruwweg dezelfde specificaties, met soms een groter scherm of betere camera voor iets minder geld.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.