De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Huawei doet P10 en P10 Plus officieel uit de doeken

Rick van der Veer
26 februari 2017, 14:30
3 min leestijd
Huawei doet P10 en P10 Plus officieel uit de doeken

Huawei heeft op het Mobile World Congress de Huawei P10 officieel gepresenteerd. De P10 en P10 Plus bouwen vooral voort op hun voorgangers en zijn wederom voorzien van een dubbele Leica-camera.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 officieel

huawei p10 officieel

De Huawei P10 is vanaf 24 maart in Nederland te koop. De adviesprijs van het toestel bedraagt 599 euro, en je kunt kiezen uit maar liefst acht kleuren. Onder deze kleuren zitten bekenden zoals zwart en wit, maar ook nieuwe kleuren zoals groen en blauw. De Huawei P10 Plus wordt op 10 april naar ons land gebracht met een adviesprijs van 749 euro.

De Huawei P10 en P10 Plus zijn nu al te pre-orderen in Nederland bij:

De P10 is uitgerust met een scherm van 5,1 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De P10 Plus is zijn grotere broer: dit toestel heeft een scherm van 5,5 inch, met een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook is de accu van dat laatste toestel wat groter (3750 mAh in plaats van 3200 mAh). Bovendien bedraagt de hoeveelheid werkgeheugen 6GB en is er 128GB opslag aanwezig. Beide smartphones zijn voorzien van een luxe, metalen behuizing, die bovendien waterdicht is.

Leica-camera 2.0

Huawei heeft zijn nieuwe vlaggenschip wederom voorzien van camera’s die in samenwerking met fotobedrijf Leica tot stand zijn gekomen. Naast de dubbele camera aan de achterkant heeft de Huawei P10 nu ook een Leica-camera aan de voorkant van het toestel. De algoritmes van Leica staan garant voor goede plaatjes, waarbij nu ook je selfies fotografisch verantwoord zijn.

De dubbele camera aan de achterkant is fors verbeterd tegenover die op de Huawei P9. Een 12 megapixel-sensor vangt alle kleurinformatie op, terwijl een 20 megapixel-sensor in zwart-wit alle details vastlegt. In combinatie met de technologie van Leica levert dit de beste smartphonefoto’s op die ooit uit een Huawei-telefoon zijn gekomen.

Meer over de Huawei P10

huawei p10 officieel

Onder de motorkap van de P10 loopt de Kirin 960, de snelste chip die Huawei ooit gebouwd heeft. Deze processor keerde al terug in de Huawei Mate 9 en is uitgerust van machine learning. Door te kijken naar hoe jij je telefoon gebruikt zorgt de chip er voor dat je telefoon snel blijft, hoe lang je hem ook gebruikt. Ook is er 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte aanwezig.

Huawei heeft daarnaast de P10 voorzien van versie 5.1 van EmotionUI. Deze software-skin kreeg in het verleden veel kritiek, onder meer doordat notificaties fors anders werkten met de skin. Versie 5 lijkt een stuk meer op standaard Android, maar is nog wel voorzien van een hele reeks aan verbeteringen op het gebied van accuduur en prestaties. Overigens werd vandaag ook stilletjes de Huawei P10 Lite onthuld, een toestel met mindere specs en een adviesprijs van 349 euro.

Huawei VIP-service

Met de Huawei P10 introduceert het bedrijf ook een premium-dienst voor mensen die erg gehecht zijn aan hun toestel. Door je kosteloos te registreren bij het bedrijf krijg je een jaar langer fabrieksgarantie dan de wettelijke twee jaar.

Daarnaast mag je aanspraak maken op de reparatieservice van het bedrijf, waarbij een defect toestel binnen drie dagen naar je teruggebracht wordt na reparatie. Ook wordt je toestel kosteloos vervangen door een nieuwe als hij binnen de eerste drie maanden kapot gaat of wanneer je scherm kapot is.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's