Eerste foto’s Huawei P10 Plus tonen gebogen scherm

Thomas Haenen
16 februari 2017, 8:49
2 min leestijd
Eerste foto’s Huawei P10 Plus tonen gebogen scherm

De eerste officiële afbeeldingen van de Huawei P10 Plus zijn uitgelekt. Daaruit blijkt dat het toestel onder andere over een gebogen scherm beschikt dat doorloopt in de randen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 Plus foto’s

De Huawei P10 Plus is het stijlvolle broertje van de Huawei P10, zo blijkt uit foto’s die vannacht opdoken via het Chinese MyDrivers. Op deze officiele afbeeldingen is het toestel van alle kanten te bewonderen. Beide smartphones worden eind deze maand officieel onthuld, op het Mobile World Congress in Barcelona.

Huawei P10 Plus foto's

Als we de geruchten mogen geloven lijkt de gewone Huawei P10 sterk op zijn voorganger, de Huawei P9. Het toestel wordt voorzien van een plat scherm met relatief kleine bezels en een metalen achterkant. Voor de P10 Plus heeft het bedrijf daarentegen grootsere plannen. Het scherm loopt door in de randen van het toestel, vergelijkbaar met onder andere de Samsung Galaxy S7 Edge. De vingerafdrukscanner is achterop te vinden, waar ook een dubbele Leica-camera zit.

Huawei P10 Plus specificaties

Op het design na zouden beide smartphones nagenoeg identiek moeten zijn. In de hardware zitten geen grote verschillen. Beide hebben een 5,5 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels en de door Huawei ontwikkelde Kirin 960-chip. Er is minimaal 32GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen aanwezig. Voorop zit een 8 megapixel-camera.

Het zijn daarmee de eerste Huawei-smartphones met een QHD-scherm. Terwijl de meeste fabrikanten inmiddels overgestapt zijn naar de hogere resolutie, hield Huawei tot voor kort nog vast aan 1920 bij 1080 pixels. Volgens de fabrikant zorgde dat voor een langere accuduur. Nu lijkt Huawei toch de concurrentie achterna te gaan.

De Huawei P10 zal op zondagmiddag 26 februari officieel onthuld worden, zo liet de fabrikant eerder deze week weten. Ook de Huawei Watch 2 wordt naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd op het evenement in Barcelona.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu