‘Eerste renders tonen Huawei P10 met gebogen schermranden’
Wouter Nijsen

Hoewel Huawei onlangs de Mate 9 lanceerde, wordt alweer druk gespeculeerd over het volgende vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Van de Huawei P10, zoals de opvolger van de P9 zou heten, zijn de eerste persrenders opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Huawei P10 renders

De renders laten zien dat er waarschijnlijk twee varianten van de Huawei P10 verschijnen: eentje met een normaal, plat scherm en een versie met gebogen schermranden. Dat laatste is opvallend, want van de Huawei P9 werd alleen een ‘normale’ versie uitgebracht. Wel verscheen de Huawei P9 Plus, een toestel met een iets groter en drukgevoelig scherm.

Op de beelden is verder te zien dat de Huawei P10 opnieuw beschikt over een dubbele camera van Leica, waarbij het vermoedelijk gaat om een RGB-sensor en een lens voor zwartwitfoto’s. Interessanter is de homeknop aan de voorkant, die dus niet als vingerafdrukscanner fungeert (die zit aan de achterkant), maar gebruikt wordt om terug te keren naar het hoofdmenu. Mogelijk worden er extra functies aan de homeknop toegewezen.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, krijgt de Huawei P10 een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zou de Kirin 960-chip met 4GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte aanwezig zijn. Ook komt er mogelijk een model met 6GB aan RAM en 128GB aan opslagruimte. De verwachting is dat de P10 standaard draait op Android 7.0 (Nougat), met de nieuwste versie van de EMUI-skin.

De Huawei P10 laat nog even op zich wachten en wordt mogelijk pas in april onthuld. Ben je nu al toe aan een nieuwe smartphone, dan is de Huawei P9 het overwegen waard (check ook onze Huawei P9 review). Het toestel heeft vlotte specs, een goede camera en een mooi design. Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Huawei P9
7,5
Welke Huawei P9 wil je?
Selecteer:
32GB
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.