De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is wat we nu al weten over de Huawei P20

Thomas Haenen
15 december 2017, 15:22
2 min leestijd
Dit is wat we nu al weten over de Huawei P20

Tijdens het aankomende Mobile World Congress in februari presenteert Huawei zijn nieuwste vlaggenschip. In dit artikel lees je de belangrijkste zaken die we van de Huawei P20 verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de belangrijkste Huawei P11 geruchten

Ieder jaar kondigt Huawei zijn nieuwe vlaggenschip aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Ook in 2018 grijpt het bedrijf die telecombeurs aan om zijn nieuwste smartphone aan de wereld te tonen. Het evenement komt steeds dichterbij: hoog tijd om eens op een rijtje te zetten waar we nu staan wat de Huawei P11 betreft.

Ondanks dat er niet zoveel geruchten over de P11 zijn verschenen, hebben we al een aardig beeld van wat we mogen verwachten van het nieuwe vlaggenschip. Hieronder hebben we de belangrijkste geruchten voor je samengevat.

1. Driedubbele camera

Volgens een recent gerucht wordt de Huawei P11 uitgerust met een driedubbele camera aan de achterkant. Doordat er drie lenzen achterop zitten, wordt het mogelijk om tot 5x ‘hybrid zoom’ te gebruiken. Deze techniek combineert optische met digitale zoom, om ver in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Ook de selfiecamera wordt genoemd in het gerucht. Deze krijgt mogelijk een 24 megapixel-sensor, waarmee de resolutie van je selfies behoorlijk hoog wordt. Volgens Huawei presteert deze sensor bovendien uitstekend in omstandigheden met weinig licht.

2. Randloos scherm met ‘notch’

Verwijzingen uit gelekte firmwarebestanden wijzen er op dat de Huawei P11 mogelijk een ‘notch’ in het scherm krijgt, vergelijkbaar met de iPhone X. Dat betekent dat er een uitsnede bovenin het scherm zit, waar onder meer de camera en lichtsensor in verwerkt zitten. Ook duidt dit gerucht er op dat het scherm van de Huawei P11 van rand tot rand loopt.

Volgens een afbeelding uit de bestanden wordt de ‘notch’ wel kleiner dan bij Apples vlaggenschip. Het is daardoor lastig te zeggen wat Huawei er precies in stopt, want naast een camera en lichtsensoren is er weinig ruimte over voor iets anders. Het ligt in ieder geval voor de hand dat ook Huawei meegaat in de trend van randloze schermen: eerder bracht het bedrijf de Mate 10 Pro uit, die ook voorzien is van zo’n display.

3. Krachtige hardware

Huawei toonde eerder dit jaar de Kirin 970, de krachtigste chipset die het bedrijf tot dusver geproduceerd heeft. Deze chip werd vervolgens gebruikt in de Mate 10 Pro. De Kirin 970 bevat een speciale chip die helpt met machine learning en andere AI-toepassingen. Hiermee kan je smartphone bijvoorbeeld leren van jouw gebruikspatronen, en het processor- en stroomverbruik daarop aanpassen.

Doorgaans presenteert Huawei nieuwe chipsets bij de Mate-serie, die vervolgens in het nieuwe vlaggenschip uit de P-serie gebruikt worden. Het ligt dan ook voor de hand dat de Kirin 970 terugkeert in de Huawei P11.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu