‘Huawei P11 heeft 40 megapixel-camera met drie lenzen’

Thomas Haenen
6 december 2017, 10:42
2 min leestijd
‘Huawei P11 heeft 40 megapixel-camera met drie lenzen’

Huawei schroeft de cameracapaciteit van zijn volgende vlaggenschip mogelijk flink op. Uitgelekte marketingmaterialen wijzen op een Huawei P11-selfiecamera van 24 megapixel en drie camera’s achterop.

Lees verder na de advertentie.

Details Huawei P11-selfiecamera uitgelekt

De Huawei P11 wordt mogelijk uitgerust met een driedubbele 40 megapixel-camera. Dat blijkt uit marketingmateriaal dat door telecominsider Evan Blass is gedeeld op Twitter. Tevens komt voorop een 24 megapixel-camera te zitten.

Op de gelekte marketingmaterialen wordt alleen de ‘Huawei PCE Series’ genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit een nieuwe naam is voor de Huawei P11, of een speciale variant van het vlaggenschip met een focus op de camera. Nieuwe smartphones in de Huawei P-serie worden doorgaans in het voorjaar aangekondigd, en de verwachting is dat de P11 in februari of maart het levenslicht ziet.

Huawei werkt voor zijn camera’s al een paar jaar samen met lenzenmaker Leica. Daardoor hebben Huawei-toestellen zoals de Mate 10 Pro nu al smartphonecamera’s die behoren tot de beste van het moment. Met zijn volgende telefoons lijkt Huawei dat nog verder op te willen schroeven, al suggereren de afbeeldingen een wel hele grote stap.

Drie lenzen achterop

Zo wordt gesproken over een 40 megapixel-camera met drie lenzen achterop. Meer megapixels is geen garantie voor betere foto’s, maar zorgt er wel beelden met een hele hoge resolutie. Huawei belooft 5x hybrid zoom. Deze combinatie van optische en digitale zoom laat je mogelijk flink inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Tevens heeft de camera app een ‘Pro Night Mode’, die altijd voor scherpe en heldere foto’s zorgt, ook in het donker. Voorop zit een 24 megapixel-camera die volgens Huawei betere selfies maakt in situaties met weinig licht.

De posters benoemen tot slot ook nog een ‘Pro AI Camera Assist’, die automatisch verschillende aanpassingen maakt aan de instellingen afhankelijk van wat er in beeld is. Die modus klinkt vergelijkbaar met de ‘slimme’ Huawei Mate 10 Pro-camera. Zo hoef je de instellingen niet zelf aan te passen voor dierenkiekjes, scans van tekst of familiefoto’s.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu