De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android Pie-update voor Huawei P20 en P20 Pro beschikbaar in Nederland

Thomas Haenen
28 december 2018, 9:45
2 min leestijd
Android Pie-update voor Huawei P20 en P20 Pro beschikbaar in Nederland

Bezitters van de Huawei P20 en P20 Pro krijgen een verlaat kerstcadeautje van de Chinese fabrikant. Beide toestellen kunnen nu aan de slag met een Android 9.0 (Pie)-update.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 Android Pie-update

Een Android 9.0 (Pie)-update is vanaf nu in Nederland beschikbaar voor zowel de Huawei P20 als de P20 Pro, zo melden verschillende lezers ons. Of en wanneer de goedkopere Huawei P20 Lite wordt bijgewerkt, is nog onbekend. Eerder deze maand bracht Huawei al een update uit voor de Mate 10 en Mate 10 Pro.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software beschikbaar is voor jouw smartphone. Handmatig controleren kan ook. Dat doe je door de instellingen te openen en naar ‘Software-update’ te zoeken. Selecteer deze optie, en kies ‘Controleren op updates’. Omdat providers de update eerst ook nog testen, kan het enkele dagen duren voor jouw telefoon aan de beurt is.

Let op: de update is zo’n 4GB groot. Zorg dus dat je voldoende opslagruimte vrij hebt voor je deze probeert te installeren. Download de update alleen over een wifi-verbinding, tenzij je een onbeperkte databundel hebt. Tijdens het updaten blijft je persoonlijke data behouden, maar het kan geen kwaad om vooraf een backup te maken.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Daarnaast heeft Huawei zelf enkele nieuwe functies toegevoegd. De interface heeft een aangepast, opgefrist ontwerp, er is een wachtwoordbeheer-app toegevoegd en de Huawei Share-app is vernieuwd. Ook starten apps sneller op en lopen ze soepeler.

Huawei is relatief snel met het uitrollen van de Android Pie-updates. De Chinese fabrikant bracht eerder dit najaar al de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro uit, beide voorzien van Pie. Grote rivaal Samsung gaf eerder deze week pas zijn eerste Android Pie-update vrij, voor de Galaxy S9. Sony, Nokia en OnePlus zijn nog sneller: zij hebben inmiddels meerdere smartphones bijgewerkt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's