Huawei brengt Android Pie-update uit voor P20, P20 Pro en Mate 10

Thomas Haenen
19 december 2018, 9:57
2 min leestijd
Huawei brengt Android Pie-update uit voor P20, P20 Pro en Mate 10

Android Pie is vanaf deze week beschikbaar voor een drietal Huawei-smartphones. Bezitters van de Huawei P20, P20 Pro en Mate 10 Pro kunnen snel met de update aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 Android Pie-update beschikbaar

De Android 9.0 (Pie)-update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, en is onder andere al in Duitsland beschikbaar. Voor zover bekend zijn er nog geen Nederlandse gebruikers die de update hebben ontvangen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat de nieuwste versie beschikbaar is. Je krijgt automatisch een notificatie op je Huawei P20, P20 Pro of Huawei Mate 10 Pro als Android Pie voor jouw smartphone klaarstaat.

huawei p20 review

Let op: de update is zo’n 4GB groot. Zorg dus dat je voldoende opslagruimte vrij hebt voor je deze probeert te installeren. Download de update alleen over een wifi-verbinding, tenzij je een onbeperkte databundel hebt. Tijdens het updaten blijft je persoonlijke data behouden, maar het kan geen kwaad om vooraf een backup te maken.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Daarnaast heeft Huawei zelf enkele nieuwe functies toegevoegd. De interface heeft een aangepast, opgefrist ontwerp, er is een wachtwoordbeheer-app toegevoegd en de Huawei Share-app is vernieuwd. Ook starten apps sneller op en lopen ze soepeler.

Huawei is relatief snel met het uitrollen van de Android Pie-updates. De Chinese fabrikant bracht eerder dit najaar al de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro uit, beide voorzien van Pie. Bij grote rivaal Samsung lopen alle smartphones nog op Android Oreo, en verschijnt de eerste update pas begin 2019. Sony, Nokia en OnePlus zijn wel sneller: zij hebben inmiddels meerdere smartphones bijgewerkt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu