Foto’s: Huawei P20 krijgt driedubbele camera, P20 Lite heeft ‘notch’

Thomas Haenen
5 februari 2018, 9:31
2 min leestijd
Foto’s: Huawei P20 krijgt driedubbele camera, P20 Lite heeft ‘notch’

Hoewel het nog bijna twee maanden duurt voor de P20 officieel wordt onthuld, zijn enkele beelden van het nieuwe toestel en zijn goedkopere variant nu al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 foto’s tonen drie camera

De Huawei P20 wordt de eerste Android-smartphone met niet twee, maar drie camera’s achterop. Dat suggereren uitgelekte afbeeldingen van de opvolger van de Huawei P10 die dit weekend online verschenen. Een accessoiremaker deelde voortijdig de ontwerpen van enkele P20-hoesje, waarin ook het toestel zelf bekeken kan worden.

De foto toont onder andere een nagenoeg randloos scherm. Slechts aan de boven- en onderkant zitten kleine zwarte balken, vergelijkbaar met de Huawei Mate 10 Pro die eind vorig jaar verscheen. Opmerkelijk genoeg lijkt er onder het scherm nog wel een homeknop met vingerafdrukscanner te zitten. Voorop zien we een dubbele selfiecamera, achterop dus de drie lenzen aangevuld met twee led-flitsers. Onderaan het hoesje lijkt géén inkeping te zitten voor een koptelefoonaansluiting.

Huawei speelt leentjebuur bij Apple met P20 Lite

Ook afbeeldingen van de Huawei P20 Lite zijn uitgelekt. De goedkopere variant van Huawei’s vlaggenschip heeft behoorlijk grote gelijkenissen met Apples iPhone X. Zo zien we op de foto’s van Mobilissimo een randloos scherm met aan de bovenkant een kleine notch, een inkeping voor de ogenschijnlijk dubbele selfiecamera. Ook de achtergrondafbeelding doet vrij veel denken aan de afbeeldingen die Apple doorgaans gebruikt met iOS.

Achterop heeft de P20 Lite ‘slechts’ twee camera’s, met een enkele led-flitser. Overige specificaties van het toestel zijn nog onbekend. Huawei bracht onlangs al de P Smart uit, een ander instapmodel met randloos scherm. Deze P20 Lite wordt waarschijnlijk iets krachtiger en duurder.

Op 27 maart worden beide smartphones officieel onthuld. Huawei organiseert die dag een evenement in Parijs waar het zijn nieuwste vlaggenschip onthult. Ook de Huawei P20 Plus, een iets grotere en duurdere variant, wordt waarschijnlijk daar officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P11
Huawei P11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu