Foto’s: ‘Huawei P20 heeft randloos scherm, extra camera’s’

Thomas Haenen
22 februari 2018, 12:15
2 min leestijd
Foto’s: ‘Huawei P20 heeft randloos scherm, extra camera’s’

Beelden van een vroeg prototype van de Huawei P20 zijn gelekt. Die tonen onder andere een nagenoeg randloos scherm en opmerkelijke volumeknoppen.

Huawei P20 foto’s uitgelekt

De Huawei P20 wordt eind maart pas onthuld, maar een vroege versie van het toestel is nu al online opgedoken. Android Authority zegt een prototype van het nieuwe toestel te hebben bemachtigd. Die biedt een eerste blik op het design van Huawei’s volgende vlaggenschip.

Huawei P20 foto's

Hoewel de foto’s vooral de achterkant tonen, komt ook de voorkant gedeeltelijk in beeld. Daarop zien we onder andere dat het scherm doorloopt tot aan de zijkanten. Bovenaan is slechts een hele kleine zwarte balk te zien, met ruimte voor een luidspreker en de selfiecamera. Huawei heeft al randloze smartphones met de Mate 10 Pro en P Smart, maar ten opzichte van de P10 uit 2017 is het desalniettemin een flinke upgrade.

Twee of drie camera’s

Als we de geruchten van de afgelopen weken mogen geloven, krijgt de Huawei P20 drie camera’s achterop. De foto’s tonen echter slechts een tweetal lenzen. Volgens de bron is dat omdat het om een prototype gaat. De uiteindelijke versie krijgt wel drie camera’s. Waar Huawei al deze lenzen voor gaat inzetten is nog niet helemaal duidelijk, al wordt onder andere gespeculeerd over een zoomfunctie.

Op de zijkant zit slechts een enkele knop, om het toestel aan of uit te zetten. Een volumeknop lijkt op het eerste gezicht te ontbreken. Wel tonen foto’s enkele gaatjes. Waarschijnlijk kun je straks omlaag of omhoog vegen over die gaatjes om het volume aan te passen. Daarnaast lijkt de koptelefoonaansluiting te ontbreken.

Op 27 maart wordt de Huawei P20 officieel onthuld op een evenement van de fabrikant in Parijs. Gelijktijdig wordt waarschijnlijk ook de Huawei P20 Lite gepresenteerd, een instapmodel dat ook een voorkantvullend scherm heeft. Beide smartphones liggen waarschijnlijk vanaf april in de winkels.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu