Dit is de opvolger van de Huawei P20 Lite, en het is niet de P30 Lite

Thomas Haenen
14 mei 2019, 9:03
2 min leestijd
Dit is de opvolger van de Huawei P20 Lite, en het is niet de P30 Lite

Hoewel Huawei onlangs verschillende budgetsmartphones heeft uitgebracht, ziet het bedrijf mogelijk ruimte voor nóg een nieuw model. Deze P20 Lite (2019) is uitgerust met liefst vier camera’s achterop.

Huawei P20 Lite (2019) specificaties uitgelekt

De Huawei P20 Lite krijgt binnenkort een directe opvolger, zo claimt het doorgaans betrouwbare WinFuture. De site heeft tevens enkele beelden van het toestel bemachtigd. Dat is opmerkelijk, want begin deze maand bracht het bedrijf al de Huawei P30 Lite uit.

Volgens de bron werkt de fabrikant ook aan de vandaag uitgelekte Huawei P20 Lite (2019). Het toestel is waarschijnlijk al binnen enkele weken te koop en heeft een adviesprijs van 269 euro.

Huawei P20 Lite (2019) specificaties

Het toestel beschikt over een lcd-scherm van 5,84 inch, met een klein gaatje linksboven in beeld voor de selfiecamera. Vooral opvallend zijn de vier camera’s achterop: het is voor het eerste keer dat een goedkopere smartphone van Huawei zoveel lenzen op de achterzijde heeft.

Over de camera’s zelf is nog maar weinig bekend. De primare lens is er waarschijnlijk eentje van 24 megapixel en er zit ook een Time of Flight-lens bij voor augmented reality-apps. Over de andere twee camera’s weten we niets, maar vermoedelijk gaat het om een groenhoeks- of telelens.

Huawei P20 Lite (2019) specificaties

Vlotte chipset, twee modellen

Deze Huawei P20 Lite (2019) wordt uitgerust met een Kirin 710-chip en 4GB werkgeheugen. Dezelfde opstelling vinden we ook in alle andere recente budgetsmartphones van Huawei, waaronder de onlangs verschenen P30 Lite. Het toestel heeft bovendien een 3000 mAh-accu, Android 9.0 (Pie) en een vingerafdrukscanner achterop. Het standaardmodel heeft 64GB opslagruimte, maar een variant met 128GB zou ook in de maak zijn.

Hoewel de naam wellicht verwarrend klinkt, heeft Huawei dit trucje eerder uitgehaald. Zo bracht het bedrijf enkele jaren geleden zowel een P10 Lite als P9 Lite (2017) uit, twee compleet verschillende smartphones in dezelfde budgetreeks. In de voorbije maanden introduceerde Huawei ook al een nieuwe P Smart en P Smart Z. Wanneer de P20 Lite (2019) daadwerkelijk onthuld wordt, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu