‘Dit is de Huawei P20 Lite, met notch en dubbele camera’

Thomas Haenen
1 maart 2018, 10:08
2 min leestijd
‘Dit is de Huawei P20 Lite, met notch en dubbele camera’

Na Essential, Apple, Asus en anderen levert ook Huawei binnenkort zijn eerste smartphone met een inkeping in het scherm af. Dat suggereren uitgelekte Huawei P20 Lite-foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 Lite-foto’s uitgelekt

Hoewel de Huawei P20 Lite pas eind deze maand officieel onthuld wordt, heeft telecominsider Evan Blass nu al enkele afbeeldingen bemachtigd. De smartphone heeft een voorkantvullend scherm met slechts minimale randen. Er zijn een kleine balk onderaan het beeld en een inkeping bovenaan.

Daarmee volgt Huawei de trend die eind vorig jaar werd ingezet door Essential en Apple. Om zowel een randloos scherm als een selfiecamera bovenaan het beeld mogelijk te maken, heeft het toestel een zogenaamde ‘notch’. Het scherm loopt door tot aan de bovenkant, op een kleine inkeping voor de selfiecamera en enkele sensoren na.

Huawei P20 Lite-foto's

Specificaties: groot scherm, grotere accu

Volgens de bron heeft de opvolger van de Huawei P10 Lite een 5,6 inch-scherm met een full hd-resolutie van 2250 bij 1080 pixels. Achterop vind je een vingerafdrukscanner en dubbele 16 megapixel-camera. De Lite wordt aangedreven door een Kirin 659-chipset, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het toestel loopt op Android 8.0 (Oreo) met de nieuwste versie van EmotionUI, Huawei’s Android-skin. De accucapaciteit bedraagt een vrij ruime 3520 mAh.

Op 27 maart wordt de Huawei P20 Lite officieel onthuld. Huawei organiseert die dag een evenement in Parijs waar het zijn nieuwe smartphones presenteert. De adviesprijs van de P20 Lite is nog onbekend, maar gezien eerdere toestellen in de Lite-reeks ligt die waarschijnlijk tussen de 300 en 400 euro.

Eind deze maand onthult het bedrijf ook de gewone Huawei P20 én de Huawei P20 Pro. Die laatste variant wordt naar verwachting voorzien van een driedubbele 40 megapixel-camera. Huawei wil de Pro voorzien van ‘hybride zoom’, een combinatie van digitale en optische zoom die je veel laat inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Alle drie de smartphones zijn naar verwachting vanaf april verkrijgbaar in Nederland.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu