Huawei bevestigt: nieuw vlaggenschip heet de P20

Michel van 't Klaphek
23 februari 2018, 20:09
2 min leestijd
Huawei bevestigt: nieuw vlaggenschip heet de P20

De kogel is door de kerk: het nieuwe Huawei-vlaggenschip gaat officieel de P20 heten. Naast dit toestel worden op 27 maart ook de P20 Lite en P20 Plus gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Huawei P20 is de naam

Het is officieel: het nieuwe topmodel van Huawei heet de Huawei P20. Dat laat het doorgaans goed ingevoerde Android Central weten op Twitter. Ook het mysterie rondom het aantal camera’s aan de achterkant is weggenomen: hij krijgt er drie. De Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite worden op 27 maart in Parijs onthuld.

Dit weten we over de Huawei P20

In aanloop naar de aankondiging lekte al het een en ander uit. De meest opvallende feature is de driedubbele camera aan de achterzijde. Waar Huawei deze lenzen precies voor gaat gebruiken, is nog onduidelijk. Mogelijk is één van de camera’s uitgerust met een monochroomsensor. Een dergelijke sensor vangt tot drie keer meer licht op dan een (reguliere) kleurensensor. De P20 Plus krijgt vermoedelijk ook een driedubbele camera.

Lees ook: Dit kan de Huawei P20 mogelijk met drie camera’s

Daarbij krijgt de Huawei P20 een voorkantvullend scherm, met een kleine uitsnede aan de bovenkant. Hierin zijn de selfiecamera en luidsprekers verwerkt. De beeldverhouding is gewijzigd van het standaard 16:9 naar 18:9. Zo heb je meer ruimte voor apps, films en games.

Huawei P20-camera's

Qua ontwerp heeft de telefoon wat weg van de Huawei Mate 10 Pro. Dit vlaggenschip beschikt eveneens over een groot scherm dat van rand tot rand doorloopt, met dunne bezels aan de boven-en onderkant. Ten opzichte van de P10 is het een flinke vooruitgang: dit toestel heeft flinke schermranden.

Vermoedelijk wordt de P20 aangestuurd door de Kirin 970-chip. Deze chipset beschikt over ai-toepassingen, waardoor de telefoon bijvoorbeeld leert van jouw gebruikerspatroon en het stroomverbruik hierop aanpast.

‘Huawei P20 Plus krijgt 4000 mAh-accu’

Daarnaast doken onlangs berichten over de Huawei P20 Plus op. Dit toestel krijgt naar verluidt een forse 4000 mAh-accu en always-on-display. Hierdoor worden meldingen te allen tijde op je scherm getoond. Denk hierbij aan binnenkomende berichten en het resterende accupercentage. De reguliere P20 zou een 3320 mAh-accu krijgen.

Op de hoogte blijven van de Huawei P20? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu