De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze kleuren krijgen de Huawei P20, P20 Lite en P20 Plus’

Thomas Haenen
29 januari 2018, 12:02
2 min leestijd
‘Deze kleuren krijgen de Huawei P20, P20 Lite en P20 Plus’

Niet de Huawei P11, maar de Huawei P20 wordt het volgende vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Volgens een betrouwbare bron zijn er ook een P20 Lite en P20 Plus in de maak.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei P20-naam staat vast’

Huawei maakt een flinke sprong met zijn nieuwe toptoestel, zo suggereert een doorgaans betrouwbare bron. Volgens techinsider Roland Quandt brengt Huawei dit voorjaar namelijk niet de P11, maar de Huawei P20 uit. Geruchten over de nieuwe naam zoemen al een tijdje rond, en spreken elkaar doorgaans tegen. Quandt zegt echter 100 procent zeker te zijn over de naam voor de opvolger van de Huawei P10.

Volgens de Duitse techjournalist brengt Huawei dit voorjaar drie modellen in de reeks uit. Centraal staat de Huawei P20, die intern de ‘Emily’ wordt genoemd. Daarnaast komt nog een krachtigere, grotere Huawei P20 Plus, de ‘Charlotte’. Beide verschijnen in twee kleuren: keramisch zwart en ‘twilight’.

Huawei P20-naam

Opvolger P10 Lite in de maak

Daarnaast komt er nog een opvolger voor de Huawei P10 Lite, één van de populairste budgetsmartphones van het afgelopen jaar. Deze Huawei P20 Lite heeft intern de codenaam ‘Anne’ en verschijnt in het zwart, blauw en roze. Overige specificaties van deze goedkope variant zijn vooralsnog onbekend. Huawei brengt binnenkort al de P Smart uit, een andere voordelige smartphone met randloos scherm en een dubbele camera achterop.

De Huawei P20 wordt naar verwachting later dit voorjaar gepresenteerd, in maart of april. Bij de meest recente Huawei-smartphones ligt de focus op de camera, en dat geldt waarschijnlijk ook voor het nieuwe toestel. Bronnen spreken over een smartphone met drie camera’s achterop en twee voorop. Waar al die lenzen voor gebruikt worden, is nog onbekend. Verder krijgt de P20 een randloos scherm, de Kirin 970-chip uit de Mate 10 Pro en Android 8.0.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu