De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei P20 krijgt standaard 128GB aan opslagruimte’

Wouter Nijsen
19 maart 2018, 14:16
2 min leestijd
‘Huawei P20 krijgt standaard 128GB aan opslagruimte’

Volgens de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt is de Huawei P20 standaard voorzien van 128GB aan opslagruimte. Daarnaast krijgt de smartphone waarschijnlijk een superslowmotion-functie, die ook op enkele andere Android-vlaggenschepen zit.

Huawei P20 opslagruimte bedraagt 128GB

In een tweet deelt Quandt de prijzen van de Huawei P20 en P20 Pro, en daarbij vertelt hij ook in welke versies de toestellen in Europa verschijnen. Het lijkt erop dat de P20 hier wordt uitgebracht met 4GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Dat laatste is netjes, want veel andere high-end toestellen worden standaard uitgerust met 64GB. De P20 biedt dubbel zoveel ruimte, wat handig is als je een flinke muziekcollectie hebt, of veel Netflix-series en -films voor offline gebruik opslaat.

Volgens Riciollo, een andere smartphonelekker, hebben de P20 en P20 Pro ook een superslowmotion-functie. Die feature kennen we van de Sony Xperia XZ Premium en Samsung Galaxy S9 (Plus) en laat gebruikers beelden met extreme vertraging opnemen. Zo leg je snelle bewegingen alsnog met veel detail vast. Het is onduidelijk met welke framerate de P20 slowmotionbeelden opneemt; de XZ Premium en Galaxy S9 doen dat met 960 fps.

Meer over de Huawei P20

De nieuwste Huawei-toestellen worden op 27 maart tijdens een event in Parijs onthuld. De smartphones hebben een nieuw design met een notch, Kirin 970-chip en een (drie)dubbele camera aan de achterkant. Daarnaast vult het scherm vrijwel de hele voorkant, terwijl daaronder nog wel de vingerafdrukscanner zit.

Huawei P20 Lite vanaf vandaag in Nederland voor 369 euro

De Huawei P20 Lite, een goedkoper toestel van 369 euro, is vanaf nu al in Nederland verkrijgbaar. De smartphone heeft een vergelijkbaar design, maar minder krachtige hardware en minder geavanceerde camera’s. Onder de motorkap vinden we een Kirin 659-chip, 4GB RAM, 64GB opslag en 3000 mAh-accu. Voor het maken van foto’s is een dubbele camera aan de achterzijde (16 + 2 megapixel) en 16 megapixel-frontcamera aanwezig.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu