Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huawei onthult P20, P20 Plus en P20 Lite op 27 maart

Wouter Nijsen
1 februari 2018, 8:59
2 min leestijd
Huawei onthult P20, P20 Plus en P20 Lite op 27 maart

Huawei heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op dinsdag 27 maart. In Parijs worden dan hoogstwaarschijnlijk de Huawei P20 en P20 Plus onthuld. Ook de goedkopere P20 Lite krijgen we dan te zien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 presentatie eind maart

De Chinese fabrikant grijpt niet het Mobile World Congress (26 februari – 1 maart) aan om zijn nieuwe vlaggenschepen te onthullen, maar kiest voor een eigen event op 27 maart. Dat is niet nieuw: Huawei organiseert vaker evenementen, om zo niet onder te sneeuwen onder het geweld van Samsung, LG en andere fabrikanten. Doordat de Galaxy S9 wel tijdens het MWC wordt gepresenteerd, kiest Huawei voor een later moment. De Huawei P10 werd overigens vorig jaar wel tijdens dat event getoond.

Huawei P10 Lite review

Naast de reguliere P20 krijgen we waarschijnlijk ook de P20 Plus te zien, een grotere versie met iets betere specs. Interessanter is misschien nog wel de P20 Lite, een goedkoper toestel dat de populaire P10 Lite opvolgt. De Lite-reeks scoort doorgaans goed in Nederland en de P8 Lite, P9 Lite en P8 Lite (2017) waren dan ook behoorlijk succesvol. Daarom is het logisch dat Huawei hier vrolijk mee verder gaat.

Wat we weten over de Huawei P20

Volgens de laatste geruchten beschikt het nieuwe Huawei-vlaggenschip over drie camera’s aan de achterkant, en twee aan de voorkant. De drie lenzen aan de achterzijde zouden betere digitale zoom mogelijk maken, maar verder is hier weinig over bekend. De P10 is al uitgerust met een dubbele camera.

Verder beschikt de Huawei P20 waarschijnlijk over de Kirin 970-chip, die ook te vinden is in de Mate 10 Pro. Daarnaast ligt het voor de hand dat de smartphone is voorzien van een randloos scherm, Android 8.0 (Oreo) en betere hardware. De specificaties van de P20 Plus en P20 Lite zijn helaas nog onbekend, al komt hier waarschijnlijk snel verandering in. Vanaf deze week is de P Smart in Nederland verkrijgbaar. Dit is een goedkoper toestel met een dubbele camera en voorkantvullend scherm.

→ Als eerste weten wanneer de Huawei P20 officieel is? Download de Android Planet-app of volg ons via de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu