Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit gaan de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite kosten’

Thomas Haenen
6 maart 2018, 10:45
2 min leestijd
‘Dit gaan de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite kosten’

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei wordt wat duurder dan zijn voorgangers, zo suggereert een gelekte adviesprijs van de Huawei P20. De smartphone wordt eind deze maand officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 prijs uitgelekt

De Huawei P20 heeft straks een adviesprijs van 679 euro, zo meldt de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt op Twitter. Voor de Huawei P20 Lite betaal je 369 euro, terwijl de Huawei P20 Pro een adviesprijs van 899 euro heeft.

Daarmee is de P20 een paar tientjes duurder dan zijn voorganger. De Huawei P10 verscheen ongeveer een jaar geleden voor een adviesprijs van 599 euro. Huawei’s smartphones zakken doorgaans snel in prijs: bij veel winkels is de P10 inmiddels voor zo’n 400 euro te vinden. De P10 Lite, die oorspronkelijk een adviesprijs had van 349 euro, is nu voor zo’n 230 euro verkrijgbaar.

Huawei P20 prijs

Als de bron het bij het rechte eind heeft, wordt de P20 Pro het duurste Huawei-vlaggenschip tot nu toe. Op dit moment ligt die titel bij de Huawei Mate 10 Pro, die een half jaar geleden voor 799 euro lanceerde. De P20 Pro heeft volgens geruchten dan ook een driedubbele camera achterop. Die voegt niet alleen een bokeh-modus toe, maar ook een ‘hybride zoom’-optie waarmee je flink kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Meer over de Huawei P20

Alle drie de smartphones hebben naar verwachtingen een voorkantvullend scherm. Gelekte afbeeldingen suggereren dat enkel aan de bovenkant een kleine inkeping zit voor de selfiecamera, vergelijkbaar met de ‘notch’ op de iPhone X. Allen krijgen ze dubbele camera’s achterop en mogelijk een secundaire selfiecamera voorop. De Lite wordt het instapmodel met hetzelfde design, maar iets zwakkere hardware.

Op 27 maart wordt het drietal officieel onthuld. Huawei organiseert die dag een persconferentie in Parijs, waar het zijn nieuwe smartphones voor het eerst met het grote publiek deelt. Vervolgens liggen ze naar verwachting vanaf april in Nederland in de winkels.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu