De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Huawei P20 Pro heeft primaire camera van 40 megapixel’

Thomas Haenen
21 maart 2018, 9:21
1 min leestijd
‘Huawei P20 Pro heeft primaire camera van 40 megapixel’

Het volgende vlaggenschip van Huawei heeft waarschijnlijk een driedubbele camera achterop, met een primaire lens van 40 megapixel. Deze P20 Pro wordt over minder dan een week officieel onthuld.

‘Huawei P20 Pro camera is 40 megapixel’

Huawei P20 Pro Camera

Huawei heeft grootse plannen op cameragebied, zo claimt WinFuture. De doorgaans betrouwbare site zegt van bronnen te hebben vernomen dat de Huawei P20 Pro over drie camera’s aan de achterkant beschikt. Het gaat om een primaire camera van 40 megapixel, aangevuld met een zwart/wit-lens van Leica van 20 megapixel, en een 8 megapixel-telefotolens.

Hoewel steeds meer fabrikanten voor dubbele camera’s achterop kiezen, is Huawei de eerste fabrikant die voor drie sensors gaat. Met het grote aantal megapixels kan de P20 Pro op hele hoge resolutie foto’s schieten. Meer megapixels maken een foto niet direct beter, maar zorgen er in theorie wel voor dat een camera meer details vastlegt. De telefotolens moet daarnaast drie keer optische zoom mogelijk maken.

Lees ook: de zin en onzin van meer megapixels voor je camera

Onthulling aanstaande dinsdag

Het toestel wordt waarschijnlijk aanstaande dinsdag officieel onthuld, op een evenement van Huawei in Parijs. Daar wordt ook de gewone Huawei P20 voor het eerst aan de wereld getoond. Vervolgens liggen beide waarschijnlijk vanaf april in de winkels. De goedkope Huawei P20 Lite onthulde het bedrijf al eerder en is sinds maandag verkrijgbaar in Nederland.

De Huawei P20 Pro heeft een 6,1 inch-oled-scherm met een resolutie van 2240 bij 1080 pixels. De gewone P20 moet het doen met een kleiner 5,8 inch-scherm. Beide toestellen hebben een kleine inkeping bovenaan het beeld, waar de camera en enkele sensoren te vinden zijn. Aan de binnenkant van de P20 Pro zit een Kirin 970-chip, aangevuld met 4/6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Voorop is een enkele 24 megapixel-camera te vinden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu