Camera-update voor Huawei P20 Pro verbetert superslowmotion

Thomas Haenen
25 juni 2018, 9:27
1 min leestijd
Camera-update voor Huawei P20 Pro verbetert superslowmotion

De Huawei P20 Pro kan binnenkort slimmer video’s opnemen in superslowmotion. De functie start dan automatisch zodra er beweging wordt gedetecteerd. 

Huawei P20 Pro superslowmotion wordt slimmer

Huawei’s vlaggenschip ondersteunt al sinds zijn release superslowmotion, waarmee je video’s kan opnemen met 960 frames per seconde. Uit een gelekte versie van een aanstaande update blijkt echter dat deze feature binnenkort wordt verbeterd. De Huawei P20 Pro-camera’s kunnen dan automatisch superslowmotion starten als ze bepaalde beweging zien.

Nu moeten gebruikers nog handmatig aangeven wanneer de superslowmotion-functie starten. Omdat de camera dat slechts een seconde volhoudt, moet je behoorlijk precies zijn. Druk je te laat, dan heb je het moment gemist. Straks denkt de camera met je mee: bij bewegingen (zoals zwaaien en springen) wordt de functie direct geactiveerd.

Met superslowmotion kun je zelfs het kleinste detail van een beweging nog vastleggen. Sony introduceerde vorig jaar de eerste smartphone met de functie, de Xperia XZ Premium. In februari volgde Samsung, dat de Galaxy S9 en S9 Plus van de functie voorzag. Het waren tevens de eerste toestellen met automatische superslowmotion, de functie die Huawei nu lijkt over te nemen.

Update binnenkort beschikbaar

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer tot de functionaliteit beschikbaar is voor alle gebruikers. De nieuwe optie lijkt toegevoegd te worden met de beveiligingsupdate van juli, die volgende week officieel door Google vrijgegeven wordt. Huawei is vrij snel met het updaten van zijn populairste smartphones, en rolt de update waarschijnlijk voor het einde van juli uit.

Onderdeel van de update is ook een verbeterde zoomfunctie. Die zit straks rechtsonder in de camera-app, waardoor hij makkelijker te bereiken is als je de P20 Pro met één hand gebruikt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu