Huawei P20-teasers bevestigen notch en driedubbele camera

Wouter Nijsen
7 maart 2018, 12:27
2 min leestijd
Huawei P20-teasers bevestigen notch en driedubbele camera

Officiële teasers bevestigen dat de Huawei P20 wordt voorzien van drie camera’s op de achterkant en een ‘notch’ in het scherm. Dat laatste is een kleine inkeping, waar onder meer de frontcamera in zit verwerkt. Op 27 maart ziet de telefoon eindelijk het levenslicht.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Huawei P20-teasers

De teasers verschenen op Weibo, een sociaal netwerk waar vaker informatie en afbeeldingen van onaangekondigde smartphones op worden geplaatst. Er gingen al geruchten dat de P20 zou beschikken over een driedubbele camera aan de achterkant, waarvan nog onbekend is waarvoor de extra lenzen worden toegepast. Huawei hint al een tijdje naar camerafeatures die met kunstmatige intelligentie (AI) werken.

huawei p20 teasers

Ook is te zien dat de Huawei P20 inderdaad een notch aan de bovenkant van het scherm heeft. Dit kennen we van de iPhone X, die een kleine uitkeping heeft voor de Face ID-sensoren. Op de P20 is de notch iets kleiner, al heeft Huawei duidelijk gekeken naar het design van de nieuwste iPhone.

Lees ook → Opinie: de ‘notch’ is helaas de toekomst van Android

Wat we weten over de Huawei P20

Eerder deze week lekten de prijzen van de Huawei P20, P20 Pro en goedkopere P20 Lite. De reguliere P20 zou straks voor 679 euro worden verkocht, terwijl de P20 Pro een adviesprijs van 899 euro heeft. De P20 Lite, de betaalbare opvolger van de P10 Lite, gaat waarschijnlijk 369 euro kosten. Daarmee zijn de smartphones allemaal een aantal tientjes duurder dan hun voorgangers.

Volgens de laatste geruchten beschikt de Huawei P20 over een Kirin 970-chip, 5,7 inch-full-hd-scherm dat bijna de hele voorkant inneemt, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Uit de doos draait de telefoon op Android 8.0 (Oreo) met de nieuwste versie van Huawei’s EMUI-skin. Op 27 maart worden de nieuwe P20-toestellen officieel aangekondigd. Op de dag vindt namelijk een Huawei-event plaats in Parijs, waarna de release mogelijk in april volgt.

Op de hoogte blijven van de Huawei P20? Download de officiële Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om elke dag het laatste nieuws te volgen!

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu