Huawei hint naar driedubbele camera voor P20 en P20 Plus

Thomas Haenen
8 februari 2018, 9:47
1 min leestijd
Huawei hint naar driedubbele camera voor P20 en P20 Plus

Het lijkt inmiddels vrijwel zeker dat Huawei’s volgende vlaggenschip niet twee, maar drie camera’s achterop heeft. Dat suggereert een uitnodiging voor de presentatie van de P20, eind volgende maand. 

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20-uitnodiging suggereert drie camera’s

Geruchten dat de Huawei P20 drie camera’s heeft, zoemen al een tijdje rond. Ze lijken nu te worden bevestigd door het bedrijf zelf. Een uitnodiging voor aan de pers toont drie opvallende witte ringen en de slogan ‘See Mooore With AI’. De aankondiging van de smartphone staat gepland voor 27 maart, op een evenement in Parijs.

Huawei P20 uitnodiging

Volgens bronnen heeft de smartphone drie Leica-lenzen aan de achterzijde. Die resulteren samen in een 40 megapixel-camera met vijfmaal hybride zoom. De combinatie van optische en digitale zoom laat je flink inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Voorop zouden één of twee selfiecamera’s zitten van 16 of 24 megapixel.

Kunstmatige intelligentie

Huawei suggereert ook nog enkele innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf zet nu al AI in op de Mate 10 Pro om foto’s te verbeteren. Met automatische objectherkenning wordt de belichting, sluitertijd en meer aangepast aan wat je fotografeert. Meer weten we eind volgende maand, als de smartphone officieel het levenslicht ziet. De Huawei P20 Plus, een variant met groter scherm, krijgt waarschijnlijk dezelfde camera-opzet.

Huawei werkt ook aan een goedkopere P20 Lite, waarvan deze week enkele foto’s verschenen.Die tonen ook een voorkantvullend scherm, met slechts aan de bovenkant een kleine inkeping voor de camera’s. Met deze ‘notch’ lijkt Huawei het voorbeeld van de iPhone X te volgen. De P20 Lite is een stuk minder krachtig, maar krijgt waarschijnlijk wel een dubbele camera.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu