De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Huawei P30 met vingerafdrukscanner onder het 6 inch-scherm’

Michel van 't Klaphek
4 januari 2019, 19:14
2 min leestijd
‘Dit is de Huawei P30 met vingerafdrukscanner onder het 6 inch-scherm’

De Huawei P30 krijgt een vingerafdrukscanner onder het scherm en maar liefst drie camera’s op de achterkant. Het toestel wordt waarschijnlijk eind februari aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 design gelekt

Dat blijkt uit een nieuwe render van telecominsider OnLeaks. Het nog onaangekondigde toptoestel heeft een voorkantvullend 6 inch-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels en notch in de vorm van een waterdruppel. Hierin zit de 24 megapixel-selfiecamera verwerkt. Het design is verder niet veel veranderd ten opzichte van de Huawei P20, die halverwege 2018 uitkwam.

De Huawei P30 krijgt waarschijnlijk een vingerafdrukscanner onder het scherm, aangezien er geen fysieke scanner op de behuizing te vinden is. De volumeknoppen zitten nog wel trouw aan de zijkant.

De achterkant wordt gedomineerd door maar liefst drie camerasensoren. Volgens OnLeaks heeft ten minste één van deze Sony-camera’s een resolutie van 38 megapixels en 5x optische zoom. Het is nog niet duidelijk of het hier om dezelfde camera-opstelling gaat die vermoedelijk in de P30 komt.

Lees ook: ‘Deze 38 megapixel-camera zit straks in de Huawei P30 Pro’

Verwachte Huawei P30 specificaties

Waarschijnlijk zet het bedrijf wel volop in op kunstmatige intelligentie om de fotokwaliteit te verbeteren. Verder krijgt de Huawei P30 een Kirin 980-processor met 6GB RAM en 128GB opslag. Er komt ook een uitgebreidere versie met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit uit.

Over de accucapaciteit is jammer genoeg nog niks bekend. Wel zien we dat het toestel een usb-c-poort aan de onderkant heeft en Huawei kennende kun je daardoor waarschijnlijk snelladen. Ook op het prijskaartje is het nog even wachten.

De Huawei P30 wordt waarschijnlijk tijdens Mobile World Congress (MWC) aangekondigd. Deze beurs vindt eind februari plaats in Barcelona en uiteraard is Android Planet erbij om verslag te doen. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws is het handig om onze gratis app te downloaden, of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Via: OnLeaks
Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu