Renders tonen Huawei P30 met koptelefoonaansluiting, maar niet op P30 Pro

Thomas Haenen
14 maart 2019, 10:28
2 min leestijd
Renders tonen Huawei P30 met koptelefoonaansluiting, maar niet op P30 Pro

De Huawei P30 en P30 Pro zijn van alle kanten te bewonderen op een nieuwe set renders. Die verraden tevens enkele opvallende toevoegingen, zoals een koptelefoonaansluiting op één van de twee onaangekondigde smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 koptelefoonaansluiting te zien op nieuwe renders

Het schrappen van de koptelefoonaansluiting was vorig jaar één van de grote trends onder smartphonemakers. Huawei lijkt nu de eerste fabrikant te worden die de aansluiting toch weer toevoegt, na hem eerder te schrappen. Dat blijkt uit renders van de Huawei P30 die WinFuture heeft bemachtigd.

Op de beelden is de Huawei P30 van alle kanten te zien, in verschillende kleuren. Onderop het toestel prijkt een kopteelfoonaansluiting. De P30 Pro heeft de aansluiting dan weer niet. Waarom is onbekend, maar mogelijk was er geen plek voor omdat het toestel beschikt over betere hardware of een grotere accu.

Vier camera’s, vier kleuren

De Huawei P30 Pro beschikt over vier camera’s aan de achterzijde, zo blijkt uit de foto’s. Onder de primaire lens en een groothoeklens prijkt een derde camera met periscopische zoom. Daarmee kun je volgens geruchten tot wel tien keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Naast de camera’s zit nog een Time of Flight-sensor, een 3D-camera die gebruikt kan worden voor augmented reality-apps en het toevoegen van een bokeh-effect aan foto’s.

De Huawei P30 heeft deze vierde camera niet. Volgens de bron is de telescopische lens daarnaast vervangen door een iets beperkte ‘gewone’ telefotolens met maximaal 5x zoom.

Volgens de bron is de Huawei P30 Pro straks verkrijgbaar in kleuren: ‘Sunrise’-rood, zwart, lichtblauw/wit en ‘Aurora’-blauw. Het standaardmodel is uitgerust met 128GB opslagruimte en 8GB werkgeheugen, maar er verschijnen ook varianten met 256 en 512GB. De adviesprijs is nog onbekend. De P30 verschijnt in dezelfde kleuren, op rood na. Hij wordt geleverd met 128GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen.

Op 26 maart organiseert Huawei een evenement in Parijs, waar de nieuwe smartphones voor het eerst aan de pers getoond worden. Ook de Huawei P30 Lite, een goedkopere variant met aangepaste hardware, ziet daar waarschijnlijk het levenslicht. De volledige Huawei P30-reeks is waarschijnlijk vanaf begin april in Nederland te koop.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: WinFuture
Bron afbeelding: Digital Trends
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu