Huawei P30 Lite en Mate 20 Lite krijgen update naar Android 10

Wouter Nijsen
27 november 2019, 15:21
1 min leestijd
Huawei P30 Lite en Mate 20 Lite krijgen update naar Android 10

Huawei is begonnen met de uitrol van Android 10 voor twee populaire budgetsmartphones, de P30 Lite en Mate 20 Lite. De updates zijn ook in Nederland uitgebracht en rollen geleidelijk naar alle gebruikers uit.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 Lite Android 10-update beschikbaar

Heb je een Huawei P30 Lite of Mate 20 Lite, dan kun je spoedig aan de slag met Android 10. Huawei is begonnen met de uitrol van de nieuwste Android-versie voor deze smartphones, al wordt de update wel geleidelijk beschikbaar gemaakt. Dit betekent dat het eventjes kan duren voordat jij de Android 10-update kunt installeren op je eigen smartphone.

Huawei Mate 20 Lite officieel

Check de komende dagen dus regelmatig eventjes op updates via de instellingen, maar je kunt ook de HiCare-app gebruiken. Deze applicatie staat standaard op ieder Huawei-toestel en laat je via ‘Update > Controleren op updates’ de nieuwste softwareversies downloaden en installeren.

EMUI 10 oogt een stuk strakker en opgeruimder dan voorheen, al heeft Huawei alsnog een heleboel functies ingebouwd. Android 10 bevat onder andere een systeembrede donkere modus, meer privacy-opties en een verbeterd deelmenu. Ook is er een Focus-modus, waarmee je bepaalde apps tijdelijk pauzeert om je eventjes goed te kunnen concentreren op bijvoorbeeld je werk of studie.

Over de P30 Lite en Mate 20 Lite

Met Android 10 krijgt de Huawei P30 Lite zijn eerste grote Android-update. Sinds de release draait de smartphone op Android 9.0 (Pie) en werden alleen beveiligingspatches uitgebracht. De Mate 20 Lite werd in september 2018 uitgebracht met Android 8.1 (Oreo) en krijgt nu dus zijn tweede grote update.

Door de onzekere toekomst van Huawei is het onduidelijk of de telefoons in de toekomst meer updates kunnen verwachten. Het handelsverbod van Huawei werd eerder deze maand opnieuw met 90 dagen uitgesteld.

Volg het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Lite
Huawei Mate 20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu