‘Huawei P30 Lite krijgt meer opslagruimte dan P20 Lite voor zelfde prijs’

Thomas Haenen
6 maart 2019, 10:33
2 min leestijd
‘Huawei P30 Lite krijgt meer opslagruimte dan P20 Lite voor zelfde prijs’

Huawei’s onaangekondigde P30 Lite krijgt twee keer zoveel opslagruimte als zijn voorganger, maar heeft waarschijnlijk wel dezelfde adviesprijs. Het toestel wordt waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 Lite opslagruimte uitgelekt

De Huawei P30 Lite wordt standaard uitgerust met een ruime 128GB opslagruimte, zo meldt de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt. Dat is redelijk uniek in deze prijsklasse, en een flinke upgrade ten opzichte van de P20 Lite. Dat model beschikte over 64GB opslagruimte. Beide toestellen hebben tevens ruimte voor een geheugenkaart, waarmee de opslagruimte verder uitgebreid kan worden.

Volgens de bron gaat het de P30 Lite 369 euro kosten, dezelfde adviesprijs als het vorige model. Dat klinkt prijzig voor een instapmodel, maar Huawei’s smartphones zakken doorgaans snel in prijs. Zo is de P20 Lite inmiddels al voor iets meer dan 200 euro te vinden.

huawei p20 lite

De Huawei P30 Lite is het goedkoopste model in de nieuwe P30-reeks. Hij beschikt waarschijnlijk over hetzelfde design, met een voorkantvullend 6 inch-scherm en een kleine inkeping voor de selfiecamera bovenaan het scherm.

Gelekte specificaties suggereren dat er achterop drie camera’s zitten van 20, 16 en 2 megapixel. De Lite is iets minder krachtig dan zijn grote broers, en wordt uitgerust met dezelfde Kirin 710-chip die ook in de onlangs verschenen Huawei P Smart (2018) zit.

P30 en P30 Pro opslagruimte: vergelijkbaar met vorig jaar

Quandt deelt tevens informatie over de opslagruimte van de gewone P30 en P30 Pro. Die is redelijk in lijn met vorig jaar. Van de Huawei P30 verschijnt slechts een enkele variant, met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De Huawei P30 Pro wordt standaard uitgerust met 8GB werkgeheugen, maar verschijnt met 128, 256 en 512GB opslagruimte. Precieze prijzen en kleuren voor deze varianten zijn nog onbekend.

Op 26 maart weten we de definitieve plannen van Huawei. Dan organiseert de fabrikant namelijk een evenement in Parijs waar de P30-reeks aan de pers gepresenteerd wordt. Vervolgens liggen de Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite waarschijnlijk vanaf april in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu