De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei presenteert P30, P30 Pro en P30 Lite op 26 maart

Wouter Nijsen
19 februari 2019, 9:28
2 min leestijd
Huawei presenteert P30, P30 Pro en P30 Lite op 26 maart

Huawei heeft op Twitter bekendgemaakt dat de P30-serie op dinsdag 26 maart in Parijs wordt onthuld. Dan komen we te weten wat de specificaties, belangrijkste vernieuwingen en adviesprijzen zijn.

Huawei P30 presentatie eind maart

Net als vorig jaar kiest Huawei voor een eigen evenement in Parijs, in plaats van het Mobile World Congress aan te grijpen om zijn nieuwste smartphones te presenteren. Dit doet de fabrikant wel vaker, om te voorkomen dat de P30-serie wordt ondergesneeuwd door de aankondigingen van andere bedrijven. De Huawei P10 werd in 2017 overigens wel tijdens het MWC uit de doeken gedaan.

huawei p30 presentatie

Op de persuitnodiging is de slogan ‘Rewrite The Rules’ te zien, en het bijhorende filmpje op Twitter lijkt te hinten naar een geavanceerde zoomfunctie voor de P30 en P30 Pro. Mogelijk krijgen we op 26 maart ook de goedkopere P30 Lite te zien, al bestaat de kans dat Huawei de smartphone al eerder in de winkels legt. De P20 Lite was vorig jaar al verkrijgbaar voordat de reguliere P20 en P20 Pro werden aangekondigd.

Wat we weten over de Huawei P30

Volgens de laatste geruchten krijgt de Huawei P30 een voorkantvullend scherm (2340 bij 1080 pixels) met een kleine, waterdruppelachtige notch. De vingerafdrukscanner zou – net als bij de Mate 20 Pro – onder het scherm zitten, en Huawei zou de smartphone van drie camera’s achterop voorzien. De P30 Pro heeft er vermoedelijk zelfs vier. Verder is nog weinig over de telefoons bekend, al komt hier waarschijnlijk de komende weken verandering in zodra er meer geruchten verschijnen. Wel ligt het voor de hand dat de toestellen op Android 9.0 (Pie) draaien.

Blijf op de hoogte van de Huawei P30-serie door onze website te volgen, je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu