‘Huawei P30 en P30 Pro worden duurder dan P20: dit zijn de prijzen’

Huawei’s volgende vlaggenschepen worden iets duurder dan voorgaande jaren. De adviesprijzen van de Huawei P30 en P30 Pro zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei P30 Pro adviesprijs uitgelekt

De Huawei P30 met 128GB opslagruimte gaat 749 euro kosten, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt op Twitter. Bij de Huawei P30 Pro is de vanafprijs 929 euro voor een model met 128GB opslagruimte. Huawei verkoopt volgens Quandt ook nog een 256GB-variant voor 1029 euro. De prijzen zijn volgens hem gebaseerd op uitgelekte informatie van verkopers.

Huawei P30 koptelefoonaansluiting

Als de prijzen kloppen, maakt Huawei de P-reeks ietsje duurder dan vorig jaar. De Huawei P20 had toen een adviesprijs van 699 euro, de P20 Pro ging oorspronkelijk voor 899 euro over de toonbank. Wel zijn de prijzen redelijk in lijn met de concurrentie. Het instapmodel van Samsung, de Galaxy S10e, kost ook 749 euro. De gewone Galaxy S10 kost 899 euro.

De Huawei P30 Pro beschikt volgens bronnen over vier camera’s aan de achterzijde. Nieuw is onder andere een telescopische lens, waarmee je flink kan inzoomen. Bronnen spreken over 10x hybride zoom, waardoor je zelfs details van zeer ver weg nog scherp in beeld brengt. Ook krijgt de P30 Pro een time-of-flight-camera, die onder andere ingezet wordt door augmented reality-apps.

Prijs Huawei P30 Lite nog onbekend

Huawei brengt elk jaar ook nog een goedkopere Lite-variant uit. Van de P30 Lite is nog geen adviesprijs bekend. Waarschijnlijk is die redelijk in lijn met de P20 Lite, die begin 2018 voor 349 euro verscheen. De P30 Lite heeft hetzelfde design als zijn grote broers, en is naar verwachting ook uitgerust met drie camera’s achterop. Wel is de hardware een tikkeltje minder krachtig. De P30 Lite zou zijn uitgerust met dezelfde Kirin 710-chipset die ook in onder andere de Huawei P Smart (2019) zit.

Op 26 maart organiseert Huawei een evenement in Parijs waar de volle P30-reeks gepresenteerd wordt. Vervolgens zijn de Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite waarschijnlijk vanaf april in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.