Bevestigd: Huawei P30 Pro krijgt camera met periscopische zoom

Thomas Haenen
5 maart 2019, 15:01
2 min leestijd
Bevestigd: Huawei P30 Pro krijgt camera met periscopische zoom

Eind deze maand wordt het nieuwe Huawei-vlaggenschip pas onthuld, maar het Chinese bedrijf licht alvast een tipje van de sluier op. Zo belooft het voor de Huawei P30 Pro-camera flinke verbeteringen op zoomgebied.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 Pro camera heeft verbeterde zoom

De Huawei P30 Pro krijgt een periscopische zoomcamera, belooft Huawei-topman Clement Wong in een interview met Android Central. Hij vertelt dat het toestel is uitgerust met een optie voor superzoom, al is nog onbekend hoeveel zoom we precies kunnen verwachten.

Het gaat waarschijnlijk in ieder geval om een upgrade ten opzichte van de Huawei P20 Pro. Die verscheen begin 2018 uitgerust met 3x optische zoom en 5x hybride zoom. Bronnen spreken over 10x zoom voor de P30 Pro, al is het nog onbekend of dat optisch of hybride is.

Huawei P30 Pro camera moonshot

Wang wil er nog niks over zeggen, en verwijst in het interview alleen naar een foto die door Huawei-topman Richard Yu is gedeeld op het sociale netwerk Weibo. Op die foto (boven) is een close-up van de maan te zien, met zelfs enkele contouren van het maanlandschap zichtbaar. Wang bevestigt dat deze foto met de P30 is geschoten, uit de losse pols en zonder andere accessoires. Dat suggereert in ieder geval een indrukwekkende zoomfunctie.

Betere foto’s met minder licht

Daarnaast is de fotokwaliteit in situaties met weinig licht volgens Wong een prioriteit. Op de P20 Pro gebruikt Huawei een extra monochrome lens om meer beeldinformatie te verzamelen, die ook in het donker nog scherpe, gedetailleerde foto’s maakt. Volgens Wong krijgt de camera van de P30 Pro een flinke upgrade op dat gebied, door een combinatie van slimme software en verbeterde hardware.

Hoe Huawei dat precies gaat bewerkstelligen, kon de topman nog niet vertellen. Daar komen we gelukkig snel genoeg achter. Op 26 maart organiseert de fabrikant een evenement in Parijs waar de Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite gepresenteerd worden aan de wereld.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron afbeelding: Digital Trends
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu