Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Downloaden: Huawei P30 en P30 Pro ontvangen EMUI 10.1-update

Stijn Wanders
23 juni 2020, 9:11
2 min leestijd
Downloaden: Huawei P30 en P30 Pro ontvangen EMUI 10.1-update

De EMUI 10.1-update vanaf is nu te downloaden op de Huawei P30 en P30 Pro. De update met een grootte van 4,59GB moet in de komende dagen alle Nederlandse P30-toestellen bereiken.

Lees verder na de advertentie.

EMUI 10.1 downloaden op Huawei P30 of P30 Pro

De EMUI 10.1-update rolt naar verluidt sinds vrijdag uit voor alle Nederlandse Huawei P30 en P30 Pro-smartphones. Waarschijnlijk heeft de software-update al een groot aantal toestellen bereikt, en zo heeft ook een tipgever van ons al laten weten dat haar P30 nu op EMUI 10.1 draait.

Wil jij de update downloaden, maar heb je hier nog geen melding van ontvangen? Check dan handmatig of je EMUI 10.1 al kunt downloaden bij Instellingen > Software-update. Staat er dat je telefoon al up-to-date is, dan moet je helaas nog eventjes wachten. Dit duurt meestal niet langer dan een paar dagen.

Nieuwe functies en verbeteringen na downloaden EMUI 10.1

EMUI 10.1 introduceert een paar nieuwe functies, maar focust zich daarnaast voornamelijk op de stabiliteit en prestaties van je telefoon. Zoals gebruikelijk is bij veel Huawei OTA-updates, is het een enorm updatebestand van 4,59GB.

Op het gebied van functies brengt versie 10.1.0.123 onder meer verbeterde always-on-display-klokken, bijgewerkte vingerafdrukscanneranimaties en nieuwe thema’s. Daarnaast heeft Huawei een Slim Opladen-modus toegevoegd, waarmee de duurzaamheid van de batterij verbetert.

Een deel van de vele gigabytes wordt ingenomen door de beveiligingspatch van mei 2020. Helaas krijgen gebruikers dus niet al de nieuwere juni-patch die aan het begin van deze maand verscheen op Google Pixel-toestellen.

Krijg ik ook EMUI 10.1 op mijn telefoon?

Heb jij geen Huawei P30 of P30 Pro en ben je benieuwd of jouw telefoon ook deze update krijgt? Wij laten je weten welke Huawei en Honor-telefoons de update naar EMUI 10.1 ontvangen. Als je een oudere telefoon hebt, kun je maar beter alvast proberen je enthousiasme te temmen.

De Huawei P40 LiteHuawei P40 en P40 Pro waren de eerste telefoons met EMUI 10.1. Deze telefoons kregen hier een speciale spraakassistent bij, Celia. Dit komt omdat de P40-reeks geen toegang heeft tot Google-diensten, vanwege Amerikaanse maatregelen.

Meer over Huawei

Wil jij weten of de P40-reeks ondanks het gebrek aan Google-diensten toch interessant is? Wij vertellen het je in onze Huawei P40 Pro review.

Kan jij niet leven met een Google-loze smartphone, maar wil je wel graag een goede Huawei? Dan lees je in onze Huawei P30 Pro review van 2020 waarom dit toestel ook nu toch nog een goede keuze kan zijn.

Meer nieuws over Huawei:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu