De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Huawei P30 Pro in het wild gespot: vlaggenschip heeft driedubbele camera’

Michel van 't Klaphek
26 februari 2019, 19:06
2 min leestijd
‘Huawei P30 Pro in het wild gespot: vlaggenschip heeft driedubbele camera’

De Huawei P30 Pro wordt pas op 26 maart aangekondigd, maar we weten nu al hoe de smartphone eruit ziet. Het vlaggenschip was namelijk gewoon te zien op het Mobile World Congress, maar daarvoor moest je wel goed zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 foto’s opgedoken

Tussen alle telefoonaankondigingen, demonstraties en presentaties op de grootste smartphonebeurs ter wereld stuitten journalisten van Digital Trends op een afgelegen kamertje, die was afgehuurd door Huawei. De verslaggevers verwachtten enkele demo-smartphones te zien, maar stuitten op iets heel anders.

Huawei P30 Pro foto's 2


Hier lag namelijk, volgens hen, een vroege versie van de Huawei P30 Pro. Toegegeven: het toestel was niet functioneel – het scherm ging bijvoorbeeld niet aan – maar liet wel het design zijn. Een medewerker van Huawei gaf hierbij aan dat het ontwerp grotendeels vastlag.

Op het eerste gezicht is het toestel niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de P20 Pro. Dit betekent dat het toestel een driedubbele, verticaal geplaatste camera krijgt. Wel vormen alle drie sensoren nu een geheel, in tegenstelling tot zijn voorganger. Bij de P20 Pro bestond de cameraheuvel namelijk uit twee sensoren, waarbij de derde lens er onder ‘hing’.

→ Check ook onze video over de opvouwbare Huawei Mate X:

Scherm nog onbekend

Onder de sensoren zijn de woorden “vogue” en “link” te zien, maar waarschijnlijk wordt dit in de uiteindelijke versie vervangen voor “Huawei” en “Leica”, de vaste camerafabrikant. Jammer genoeg mocht Digital Trends geen foto van het display maken, omdat Huawei dit nog geheim wil houden. Over de eventuele aanwezigheid van een notch en vingerafdrukscanner onder het beeldscherm kunnen we dus geen uitspraken doen.

De behuizing is wederom van glas en aan de rechterkant zit de powerknop. Qua formaat is hij gelijk aan zijn voorganger. Opladen gaat via usb-c en jammer genoeg is er geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig. De journalisten zelf geven aan dat het hier om de Huawei P30 Pro gaat, maar dat valt nog maar te bezien. Roland Quandt, een bekende technologiejournalist, zegt namelijk dat het een demomodel van een ander toestel is, mogelijk de ‘gewone’ Huawei P30.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu