Teardown: zo ziet de Huawei P30 Pro-zoomlens er van binnen uit

Thomas Haenen
23 april 2019, 13:37
2 min leestijd
Teardown: zo ziet de Huawei P30 Pro-zoomlens er van binnen uit

De Huawei P30 Pro is uitgerust met een voor smartphones ongekende lens, die 5x optische zoom biedt. Een nieuwe teardown laat zien hoe Huawei dat voor elkaar krijgt.

Zo werkt de Huawei P30 Pro zoomlens

In Huawei’s smartphone zit een unieke periscopische zoomlens, zo blijkt uit een video van JerryRigEverything. Doorgaans zit de camerasensor van een smartphone direct onder de lens, maar dat was met de grote lens van de Huawei P30 Pro niet mogelijk. In onderstaande video legt de YouTuber uit hoe de opvallende opstelling precies werkt.

Hoewel de sensor in de P30 Pro relatief compact oogt, is hij nog altijd een stuk groter dan we normaal in smartphones zien. Om hem passend te krijgen, heeft Huawei de sensor gekanteld in het toestel geplaatst. Met de periscopische lens wordt de camerahoek gekanteld, net als bijvoorbeeld bij de periscoop in een duikboot.

Op de Huawei P30 Pro haal je een maximale optische zoom van 5x. Met een combinatie van digitale en optische zoom is zelfs tot wel 50x zoom mogelijk. Daarmee kun je het kleinste details van tientallen meters verderop nog relatief scherp in beeld brengen.

De P30 Pro is de eerste smartphone met een periscopische zoomlens. Andere toestellen bieden hooguit 2 of 3x optische zoom. Het is echter slechts het begin van de technologie in smartphones: in theorie kunnen fabrikanten met meer en grotere periscopische lenzen nog meer optische zoom bieden.

Meer over de Huawei P30 Pro

In onze Huawei P30 Pro review waren we zeer te spreken over de prestaties van de camera. “Normaal gesproken moet je een paar stappen vooruit zetten om iets in de verte met je smartphone vast te leggen, maar met de P30 Pro is dit niet meer nodig. Het is knap dat Huawei dit voor elkaar heeft gekregen en biedt echt toegevoegde waarde,” zo schreef Wouter.

“De camera behoort zonder twijfel tot de beste van het moment, het toestel is lekker vlot in gebruik en de accuduur uitstekend. Ook het hele snelle opladen vinden we een groot pluspunt en de optische vingerafdrukscanner presteert verrassend goed.” In onderstaande videoreview gaan we verder op de features in.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu