‘Huawei P30 heeft waterdruppel-notch en vingerafdrukscanner onder het scherm’
Michel van 't Klaphek

De Huawei P30 (Pro) krijgt een vertrouwd design met waterdruppel-notch, vingerafdrukscanner onder het scherm en een driedubbele camera. Dat laten nieuwe renders zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei P30 renders opgedoken

Volgens techjournalist Roland Quandt waren de eerder opgedoken Huawei P30 Pro foto’s overduidelijk nep: het zou om een prototype van een ander toestel gaan. Nu een paar later komt de telecominsider met bewijsmateriaal aanzetten. Quandt heeft namelijk, volgens hem, officiële foto’s van de Huawei P30 en P30 Pro online gezet.

De meest opvallende feature is de driedubbele camera op de achterkant. Specifieke details ontbreken nog, maar volgens Quandt zijn de sensoren van Pro-versie uitgerust met 10x optische zoom. Hierbij kun je dus zonder kwaliteitsverlies inzoomen.

Huawei P30 pro renders

Tijdens het Mobile World Congress, de grootste smartphonebeurs ter wereld, kondigde concurrent Oppo ook al zo’n cameramodule aan. Deze maakt gebruik van een zogenoemde ‘periscoopmodule’, waarbij de sensoren niet in het toestel ‘staan’, maar ‘liggen’.

Het is nog onduidelijk of het nieuwe toptoestel van Huawei dezelfde cameratechniek gebruikt. Wel staat volgens Quandt vast dat de set-up bestaat uit een primaire lens, groothoeklens en telelens. De camera van de ‘gewone’ versie zou geen telelens krijgen.

Lees ook: Oppo kondigt 5G-smartphone en eerste camera met 10x optische zoom aan

Vingerafdrukscanner onder het scherm

Ook laten de foto’s zien dat de P30 en Huawei P30 Pro een notch in de vorm van een waterdruppel krijgen, met daarin de selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm, waarbij je je vinger op een aangewezen plek moet leggen om het toestel te ontgrendelen.

Verder lijkt het erop dat Huawei grotendeels vasthoudt aan het design van de P20. De behuizing aan de boven- en onderkant van het scherm is echter niet langer afgerond, maar rechthoekig. Hierdoor zou je de P30 in theorie rechtop op een tafel kunnen zetten zonder dat hij omvalt.

Qua specificaties tasten we nog in het duister. Het enige wat Quandt zeker weet is dat de toestellen worden aangestuurd door een Kirin 980-processor. Ook geeft hij aan dat de P30 wél een hoofdtelefoonaansluiting krijgt, in tegenstelling tot de Pro-versie.

De Huawei P30 wordt op 26 maart aangekondigd tijdens een evenement in Parijs. Uiteraard doet Android Planet hiervan verslag. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.