De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Op deze 3 manieren gaan de Huawei P30-schermen erop vooruit’

Erwin Vogelaar
27 januari 2019, 10:27
2 min leestijd
‘Op deze 3 manieren gaan de Huawei P30-schermen erop vooruit’

De Huawei P30 en P30 Pro gaan er qua schermen op verschillende fronten op vooruit, zowel in formaat als kwaliteit. We zetten de verwachte upgrades op een rijtje. 

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen van Huawei P30-schermen

Waarschijnlijk krijgen de Huawei P30 en de P30 Pro een aardige scherm-upgrade. De panelen lijken op de volgende drie manieren erop vooruit te gaan:

  1. Grotere schermen
  2. Kleinere notch
  3. Beide toestellen krijgen oled-scherm

De twee nieuwe smartphones hebben volgens de nieuwste geruchten respectievelijk een 6,1 inch- en 6,5 inch-scherm. De voorgangers, de P20 en P20 Pro, hadden respectievelijk een 5,8 inch- en een 6,1 inch-scherm.

De grotere schermen zijn onder andere mogelijk door het verdwijnen van de grote notch bovenin het scherm. In plaats daarvan lijkt Huawei te kiezen voor een druppel voor de selfiecamera. En terwijl de P20 een lcd-scherm had en de P20 Pro een oled-scherm, hebben de nieuwe smartphones mogelijk beide een oled-scherm.

huawei p30-schermen

Meer P30-geruchten

De schermen zijn niet de enige upgrade voor de nieuwe vlaggenschepen van Huawei. Eerdere geruchten stelden al dat de toestellen onder andere indrukwekkende camera’s krijgen. De P30 krijgt waarschijnlijk drie camera’s aan de achterkant, met de Sony IMX600 als primaire sensor. De P30 Pro krijgt volgens geruchten maar liefst vier camera’s, met betere optische zoom. Onderdeel van het camera-paneel van de P30 Pro is de Sony IMX607-beeldsensor, van maar liefst 38 megapixel.

Daarnaast lijken beide toestellen aangedreven te worden door de Kirin 980-chip, met 8GB werkgeheugen voor de P30 en maar liefst 12GB werkgeheugen voor de P30 Pro. De P30 lijkt geen standaard koptelefoonaansluiting te hebben, maar het is nog niet bekend hoe dat met de P30 Pro zit. De toestellen draaien vanuit de doos op EMUI 9.1, gebaseerd op Android 9.0 (Pie).

Check ook onze review van de Huawei Mate 20, een toestel dat een indruk geeft van hoe de druppel op de P30 eruit kan zien. Op de hoogte blijven over meer nieuws deze toestellen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app op je smartphone.

Meer nieuws over Huawei

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu