Officieel: Huawei presenteert P40 en P40 Pro op 26 maart

Wouter Nijsen
24 februari 2020, 15:54
2 min leestijd
Officieel: Huawei presenteert P40 en P40 Pro op 26 maart

Huawei heeft tijdens een event in Barcelona laten weten dat de P40-serie op donderdag 26 wordt onthuld. Dan onthult het bedrijf de specificaties, belangrijkste vernieuwingen, prijs en releasedatum van de telefoons.

Huawei P40 presentatie is op 26 maart

Net als voorgaande jaren kiest Huawei ervoor om zijn nieuwe vlaggenschip te presenteren tijdens een eigen event. De onthulling vindt op 26 maart plaats in Parijs, net als vorig jaar bij de Huawei P30 en P30 Pro. Dit liet het bedrijf weten tijdens de presentatie van de Mate Xs, de nieuwe opvouwbare smartphone. Aan het einde van de keynote maakte het bedrijf waar en wanneer we de P40 en P40 Pro te zien krijgen.

huawei krijgt extra tijd

Huawei heeft nog weinig losgelaten over de P40, maar noemt de smartphone wel ‘het meest krachtige 5G-vlaggenschip’ tot nu toe. Volgens geruchten gaan de telefoons zich opnieuw voornamelijk richten op de camera’s, maar is 5G-ondersteuning dus ook aanwezig.

Dit weten we over de Huawei P40 (Pro)

De afgelopen maanden is het één en ander over de Huawei P40 en P40 Pro gelekt. Zo zouden de smartphone aan de buitenkant lijken op de P30 en P30 Pro, met een groot ‘camera-eiland’ op de achterkant. Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Kirin 990-chip, die we kennen van de Mate 30 Pro. Het scherm zou de hele voorkant vullen en alleen onderbroken worden door een gat voor de selfiecamera’s.

Het lijkt erop dat de Huawei P40 en P40 Pro – net als de Mate 30 Pro – zonder Google-apps en -services verschijnen. Dit heeft te maken met het handelsverbod van Huawei, waardoor het bedrijf bijvoorbeeld niet de Play Store, Gmail-app en Google Play Services op zijn nieuwe smartphones mag gebruiken. De fabrikant maakt daarentegen gebruik van zijn eigen alternatief, Huawei Mobile Services.

5 zaken die we al weten over de Huawei P40 en P40 Pro

Blijf op de hoogte van de Huawei P40-serie door onze website te volgen, je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P40
Huawei P40

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu