De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Huawei P40 Pro-camera heeft 10x optische zoom

Michel van 't Klaphek
21 december 2019, 13:28
1 min leestijd
Gerucht: Huawei P40 Pro-camera heeft 10x optische zoom

De Huawei P40 Pro kan straks 10x optisch inzoomen, aldus een betrouwbare bron. Zodoende haal je het beeld op een foto dichterbij, zonder kwaliteitsverlies. Huawei wil zich onderscheiden van de rest door unieke camerafuncties toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei P40 Pro camera heeft 10x optische zoom’

Dat schrijft Ming-Chi Kuo, een doorgaans betrouwbare telecominsider, in een notitie die in handen is gekomen van MacRumors. Volgens de analist gaat Huawei de P40 Pro in de eerste helft van 2020 uitbrengen. Deze verwachting komt overeen met eerdere berichten. De P40-serie wordt namelijk in maart 2020 aangekondigd.

huawei krijgt extra tijd

Kuo denkt dat de Huawei P40 Pro een geheel nieuwe periscopische zoomlens krijgt. Hierdoor zou 10x optische zoom mogelijk moeten worden, zodat je beelden dichterbij kunt halen zonder kwaliteitsverlies. Eerder dit jaar bracht Huawei-dochter Honor al de 20 Pro uit, die 3x optisch kan inzoomen.

Volgens Kuo wil Huawei zich volgend jaar onderscheiden op het gebied van camera’s. De fabrikant zou niet per se meer sensoren op de achterkant willen plaatsen, maar vooral unieke functies toevoegen. Op die manier moet de P40 Pro zich onderscheiden van andere opkomende vlaggenschepen als de Galaxy S20 en OnePlus 8.

Lees ook: Renders tonen grote cameramodule bij Huawei P40 en P40 Pro

Over de Huawei P40 Pro

De Huawei P40-serie wordt in maart 2020 aangekondigd in Parijs. De toestellen worden geleverd met Android 10, maar zonder Google-diensten. Hoe het precies in elkaar steekt is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat je bijvoorbeeld geen Google Play Store krijgt. In plaats daarvan wordt de P40-serie met Huawei Mobile Services geleverd. Op die manier kun je via een andere app-winkel nieuwe programma’s downloaden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P40
Huawei P40

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu