‘Huawei brengt P40 (Pro) volgend jaar wereldwijd uit, maar zonder Android’

De Huawei P40 release vindt waarschijnlijk begin volgend jaar plaats. Het vlaggenschip wordt zonder Android uitgebracht, omdat het bedrijf geen zaken mag doen met Google. Toch kiest de Chinese fabrikant voor een wereldwijde release.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gerucht: Huawei P40 release volgend jaar

Dat schrijft The Information. De doorgaans betrouwbare website heeft gesproken met meerdere bronnen die zeggen bekend te zijn met de plannen van het Chinese bedrijf. De Huawei P40 en P40 Pro verschijnen volgens hen in de eerste helft van vorig jaar. Hun voorgangers, de P30 en P30 Pro, werden dit jaar eind maart onthuld, dus deze tijdsperiode is logisch.

Een stuk opvallender is het bericht dat Huawei de toestellen wereldwijd zou willen uitbrengen. Het Chinese bedrijf heeft een handelsverbod vanuit de Trump-regering en mag daardoor geen zakendoen met Google. Hierdoor worden Huawei-telefoons, zoals de in september onthulde Mate 30 en Mate 30 Pro, zonder Google-apps en -diensten geleverd.

Dit is voor thuisland China geen probleem, maar wel in de Verenigde Staten en Europa. Desondanks houdt het bedrijf de moed erin. Eerder bevestigde Huawei al de Mate 30 (Pro) later dit jaar in Nederland te willen uitbrengen, en volgens The Information verschijnt dus ook de P40 (Pro) in ons land. De website geeft een paar verklaringen voor deze release.

Lees ook: Waarom Huawei-telefoons geen Google-apps krijgen, en andere Chinese toestellen wel

Waarom Huawei dit doet

De eerste mogelijkheid is dat Huawei hoopt dat het handelsverbod tegen die tijd is opgeheven, en een gok neemt. Op moment van schrijven mag Huawei tot 16 februari 2020 handelen met Google.

Een andere verklaring is dat Huawei de P40 in de markt zet als ‘P30 2’, en zo goed als geen aanpassingen doet. Hierdoor hoeft het toestel in theorie niet opnieuw gekeurd te worden, en kan het de huidige licentie gebruiken voor het aanbieden van Google-diensten.

De laatste mogelijkheid is dat Huawei compleet overstapt naar HarmonyOS, het eigen besturingssysteem. Dat heeft echter nog wel wat voeten in de aarde. Lees waarom in ons achtergrondartikel over HarmonyOS.

Het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.